Aprilie 07, 2017
Top 7 cele mai populare super food-uri!
Produsele de origine vegetală care au o concentrație mare de nutrienți — acestea și constituie superfood-urile zilelor noastre. Spre deosebire de suplimentele alimentare, elaborate în laboratoare, aceste pomușoare, ierburi și cereale naturale cresc pe pământ de secole, Însă abia acum oamenii de știință leau atras atenție sporită.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

 

Boabele Goji

Unul dintre cele mai populare produse pentru slăbire și sănătate. Fructele conțin aminoacizi, vitamine, macro și microelemente. Este dovedit faptul că aceste fructe întăresc imunitatea, curate organismul, îmbunătățesc metabolismul și prelungesc tinerețea.

 

Stevia

Această plantă este cel mai natural înlocuitor al zahărului, iar primii care au început să-l întrebuințeze au fost japonezii. 100g de frunze verzi de stevie conțin doar 18 kcal, iar extractul - 0! Pe când 100g de zahăr conțin aproximativ 400kcal. Stevia nu influențează nivelul glucozei din sânge. De aceea, poatefi consumată chiar și de diabetici.

 

Fructele Asai

Boabele au fost descoperite în 2004, în pădurile tropicale din Brazilia. Ele sunt capabile să prelungească tinerețea, datorită conținutului ridicat de vitamine și antioxidanți. Dacă se consumă în mod regulat, pot preveni dezvoltarea aterosclerozei și a cheagurilor de sânge, să reducă riscul apariției alergiilor. La fel, au un efect terapeutic în cazul bolii Alzheimer, îmbunătățesc digestia, somnul, circulația sângelui și chiar funcțiile sexuale.

 

Cafeaua verde

Acest tip de cafea este preparat din boabe uscate de cafea, ce nu au fost prăjite. Este dovedit faptul că în general, cafeaua ajută la reducerea greutății. Uneori, cafeaua verde se consumă pentru a stimula pofta de mâncare.

 

Qinoa

Planta crește în America de Sud. Conține în cantități mari proteine, fibre, aminoacizi, vitamine, fosfor, fier și calciu. Este eficientă în cazul problemelor de inimă, ale tractului gastro-intestinal, obezității și surplusului de colesterol.

 

Varza Kale

Campioana printre legumele verzi, după numărul de substanțe nutritive conținute. Produsul este o sursă de calciu, care este ușor absorbit de organism. Este greu de găsit, dar ușor de crescut la domiciliu.

 

Semințele de Chia

Semințele de Chia (Salvia Spaniolă) cresc pe teritoriul Statului Mexic. Acestea sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre, acizi grași nesaturați Omega-3 și Omega-6, fier, calciu, potasiu, ș.a. Semințele sunt populare în rândul vegetarienilor și celor ce țin cură de slăbire. Semințele suplinesc lipsa unor elemente importante din organism și oferă sațietate, în urma înmuierii.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0116181373596