August 03, 2018
Top 5 idei cum să vă împăcați după ceartă!
Chiar dacă certurile în cuplu sunt inevitabile, uneori acestea ajung prea departe. Află cum să rezolvi conflictul.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Spune când ceva nu-ți place 


În acest moment, poate nici nu ştii ce l-a deranjat pe celălalt. Dar este suficient să ştii că ceva e în neregulă pentru a începe o conversaţie. 



2. Ascultă-ți partenerul cu răbdare


Trebuie să știi să asculți dacă vrei ca relația ta de cuplu să meargă bine. Trebuie să asculţi şi să nu intervii decât mai târziu, dacă vrei ca discuția să aibă rezultate. Nu rezolvi nimic dacă pui multe întrebări, ceri multe detalii şi nici măcar nu îi asculţi părerea. Ascultă cu atenţie, fără a da vina sau a te justifica. 

3.  Ascultă și nu te repezi să răspunzi imediat într-o manieră dură. Cugetează asupra la lucrurile pe care le spui. 

Încercând să te justifici și să te protejezi de la spusele partenerului, ai fi putut face mai rău. Trebuie să te gândești puțin la cele spuse de el. Pune-ţi câteva întrebări, mai apoi răspunde.

 



4. Pregăteşte-ţi ce vrei să spui


Un simplu "Îmi pare rău" nu este de ajuns. Scuzele trebuie să fie specifice şi trebuie oferite abia după ce înţelegi cu adevărat impactul acţiunilor tale. Scrierea gândurilor îţi permite să analizezi mai mult şi, prin urmare, să fii mai bine pregătită să spui ceea ce într-adevărat vrei să-i spui partenerului. 

5. Alege un moment bun pentru a vorbi


Una dintre cele mai bune tehnici pentru o rezoluţie bună este să găseşti un moment bun pentru amândoi. Acest lucru permite sentimentelor să se aşeze şi să înlăture atât distragerea atenţiei, cât şi alţi factori care ar putea face discuţia mai dificilă. Lucrurile nu trebuie rezolvate imediat, pentru că nu ambii parteneri vor asta, de regulă. Acest proces necesită mai multă muncă decât un simplu "Îmi pare rău", dar beneficiile sunt imense.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.94994235038757