August 06, 2019
TOP 5 idei cum să-ți protejezi copilul de razele solare
Sezonul estival este în plină forță, continuăm să mergem la mare, la piscină sau la picnic, și ne ciocnim fără să vrem de pericolul pe care ni-l oferă expunerea la soare. E bine să știm cum să protejăm bebelușii atunci când expunerea la razele ultraviolet este inevitabilă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Copiii mai mici de șase luni, în general, nu ar trebui să fie expuși la soare, pentru că nu este recomandat să folosești protecție solară la o asemenea vârstă fragedă. Mamele trebuie să iasă la plimbare cu bebelușul la orele matinale și seara, când razele soarelui nu mai sunt atât de puternice.  

2. După 6 luni, expunerea la soare a bebelușului nu trebuie să fie făcută în lipsa cremelor cu filtru UV. Alegeti produse care sa se potriveasca pielii bebelusului, dar nu le folositi in exces. Crema de protectie solara se aplica pe piele cu jumatate de ora înainte de expunerea la soare.

 

 

3. Hidratarea suficientă a bebelușului este unul din factorii principali. Până la trei anișori, organismul copiilor necesită multe lichide, iar căldura excesivă îi poate deshidrata foarte mult.

4. Dacă nu-ți dorești ca bebelușul să nu facă insolație, atunci nu trebuie să uiți să-i acoperi capul copilașului Aveți cu o șapcă sau o pălărioară. Aceasta va proteja bebelușul de arsurile nedorite în zona gâtului, urechilor și chiar a ochilor. 

5. Evită expunerea la soare în orele fierbinți. Dupa ora 11 și pana pe la ora 17 razele ultraviolete sunt cele mai puternice, iar temperatura este prea ridicata pentru un copil atat de mic. Pentru a evita insolația, în aceste ore este bine să stați lîn casă, la răcoare. 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.3427841663361