Februarie 01, 2019
Top 4! Află care sunt alimentele care ne fac fericiți

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Avocado


Se știe că fructul are efecte pozitive asupra hipertensiunii, colesterolului și diabetului. Însă el contribuie și la întărirea moralului, datorită tirozinei pe care o conține. Tirozina este un aminoacid care constituie punctul de plecare pentru crearea dopaminei și noradrenalinei, doi neuromediatori cu consecințe favorabile asupra libidoului și sociabilității. În plus, datorită conținutului său de magneziu, fructul de avocado acționează ca un antistres.

 

Bananele


Sunt prin excelență fructele stării de bine, datorită conținutului ridicat de triptofan, aminoacid pe care corpul îl transformă în serotonină, cunoscută pentru îmbunătățirea stării de spirit. Însă banana nu este singurul aliment ce conține acest hormon al fericirii: în farfurie e bine să se afle şi morunul și ficatul, scrie ziarul menţionat.

 

Sardinele


Mai puțin scumpe decât șofranul, sardinele sunt și ele bune împotriva depresiei. "Elementul activ este DHA, principalul omega 3 existent în țesuturile nervoase. Dacă acesta lipsește, se împiedică eliberarea neurotransmițătorilor (dopamina, serotonina, noradrenalina) și se modifică transmiterea semnalului nervos. Cu alte cuvinte, creierul are mai puțini neurotransmițători, ceea ce afectează negativ bucuria noastră de a trăi", precizează autorii cărții menționate de Le Parisien. În plus, omega 3 din sardine permit și protejarea pereților arteriali și reglarea tensiunii. 

 

Ciocolat neagră

 

Studiile au demonstrat ca cei care au mancat o cantitate mica de ciocolata neagra de doua sau trei ori pe saptamana au inregistrat o scadere a tensiunii arteriale. Ciocolata neagra imbunatateste fluxul de sange si ajuta la prevenirea formarii de cheaguri de sange. Consumul de ciocolata neagra poate impiedica rigidizarea arterelor sau arterioscleroza.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.2671954631805