1. SALATA CU TON, LEGUME COAPTE, ROȘII ȘI BUSUIOC
INGREDIENTE
- 1 zucchini
- 1 vânătă
- 2 ardei kapia copți în oțet (aproximativ 120-130g)
- 1 conservă de ton RIO Mare în ulei de măsline (160g)
- 10 masline
- 10 roșii cherry
- sucul de la ½ de lămâie
- 1 mână de busuioc proaspat (aproximativ 10g)
- 150g năut fiert (poate să fie și din conservă)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare și piper proaspăt răsnit
- Legumele se spală, roșiile se taie în jumtăți. Doleacul și vânăta se taie cubulețe, busuiocul se mărunțește. Se adaugă sare și piper, și 2 linguri de ulei, după care se pune la copt, la 200 grade, timp de 25-30 de minute.
-
-
SALATA PICANTA CU TON, ȚELINĂ,
CASTRAVETE ȘI NUCI
INGREDIENTE
- 3 tulpini de țelină
- 1 castravete
- 1 conservă de ton în ulei de măsline cu ardei iute (160g)
- 50g nuci
- 15g mix de semințe
- 3 cepe verzi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 avocado
- suc de lime
- sare si piper proaspăt rasnit
SALATA DE TON CU PĂTRUNJEL, RODIE ȘI LIPII
INGREDIENTE
- 4 legături de pătrunjel
- 1 rodie
- 2 lipii libaneze
- 1 linguriță chimion
- 1 conservă de ton în suc propriu
- rodii
- câteva roșii cherry
- 4 fire de mentă
- 2 linguri semințe de pin
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- suc de lămâie
- sare și piper proaspăt rasnit
- Lipiile trebuie tăiate în formă de triunghi și puse la copt, timp de 10 minute, până când ele devin crocante. Semințele de pin trebuie puțin rumenite. Pătrunjelul trebuie tocat mărunt, la fel ca și frunzele de mentă. Roșiile ceri trebuie tăiate în cubulețe. Mai apoi amestecă masa obținută.