Februarie 06, 2020
TOP 10 lucruri pe care nu le-ai știut despre Kirk Douglas

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Legendarul actor și producător american Kirk Douglas, a plecat în neființă noaptea trecută. A jucat în peste 90 de filme, iar pe parcursul carierei sale prestigioase a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „Van Gogh/ Lust for Life“, „Urâtul şi frumosul/ The Bad and the Beautiful“ şi „Champion“.

1. În 1958, Kirk Douglas a fost pe punctul de a se urca în avionul în care Michael Todd, soțul lui Elizabeth Taylor, a murit alături de ceilalți pasageri.

2. Nu se știe dacă cei răi de gură trăiesc mai mult, dar în cazul lui Kirk Douglas este valabil în ceea ce privește longevitatea și firea sa imposibilă. Într-un omagiu pe care i l-a adus în 1987, prietenul și rivalul său Burt Lancaster a spus: “Kirk, sunt primul care îți spun că ești o persoană foarte dificilă… Eu aș putea fi al doilea”.

 

 

3. Burt și Kirk au jucat împreună în șapte filme printre care cele mai memorabile sunt “Seven Days in May” (1964), “Gunfight at the O.K. Corral” (1957), “I Walk Alone” (1948) sau “Tough Guys” (1986).

 

 

4. Issur Danielovitch Demsky, fiu al unor imigranți evrei analfabeți (numele de familie l-a luat de la actorul pe care îl adora – Douglas Fairbanks) a fost considerat după filmul care l-a făcut consacrat, “Spartacus”, puțin “fanfaron, egocentric și incapabil să suporte criticile, dacă îndrăznea cineva să i le facă”. De puține ori a avut succes când a jucat eroi pozitivi, astfel încât s-a specializat în roluri negative.

 

 

5. A jucat alături de Anthony Quinn în “Lust for Life”; de Tony Curtis în “The Vikings” (1958) iar în 1959 din nou alături de Burt Lancaster în “The Devil’s Disciple”. Însă scena cea mai memorabilă este cea în care Douglas îl înfruntă într-un dialog plin de cinism pe sir Laurence Olivier.

 

 

6. Sunt personajele negative cele care l-au consacrat: Chuck Tatum în “Ace In the Hole”, sau Jonathan Shields în “The Bad and the Beautiful” (1952), an în care a fost nominalizat la Oscar, însă statueta a mers în mâinile lui Gary Cooper.

În 1960, Douglas a devenit producător, actor și aproape regizor la “Spartacus”, un film care a început să fie regizat de Anthony Mann, dar care a ajuns în mâinile lui Stanley Kubrick, care pe atunci era un tinerel de 30 de ani. Filmul care a avut un buget colosal (12 milioane de dolari, echivalent cu peste o sută de milioane în zilele noastre) era aparent un film istoric, dar mesajul său progresist care punerea accent pe revolta gladiatorului împotriva Romei în anul 73 î.H. a făcut ca Hollywood-ul să-l privească cu alți ochi.

 

 

 

Douglas s-a iubit cu cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. A fost cu Marlene DietrichLauren Bacall, Lana TurnerRita Hayworth, Gene Tierney, Mia Farrow

9. În ciuda numeroaselor aventuri din tinereţe, Kirk Douglas a mărturisit pentru revista „Closer“ că dragostea ce i-o poartă soţiei sale, actriţa Anne Buydens (100 de ani), este motivul pentru care a reuşit să trăiască atât de mult. „Am fost suficient de norocos pentru a-mi găsi sufletul pereche în urmă cu 65 de ani şi cred că mariajul nostru minunat şi ‘orele de aur’ petrecute în fiecare noapte, stând de vorbă, m-au ajutat să supravieţuiesc şi să trec peste orice obstacol“, a declarat Douglas. Cei doi s-au căsătorit în anul 1954.

 

 

Actorul este recunoscut pentru faptul că are obiceiul să facă o donaţie consistentă la fiecare aniversare a sa. Spre exemplu, anul trecut a oferit 15 milioane de dolari unei clinici specializate în îngrijirea bolnavilor de Alzheimer.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.45462441444397