August 17, 2018
Top 10 citate celebre din romanul "Pe aripile vântului"
69 de ani în urmă, într-o zi îngemănată cu aceasta, s-a stins din viață Margarett Mitchel, autoarea celebrului roman "Pe aripile vântului".

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Margarett Mitchel a scris un singur roman în viața sa, dar care a devenit celebru și până în ziua de astăzi el este considerat un roman al tuturor timpurilor. Autoarea s-a stins din viață la 48 de ani, în 1949, ca urmare a unui accident de mașină. 

 

 

1. Ca să-l interesezi pe un bărbat şi să-i reţii interesul, trebuie să-i vorbeşti despre el însuşi şi, pe urmă, treptat să aduci vorba despre tine... şi pe urmă numai şi numai despre tine...

 

2. Viaţa nu se află sub nicio obligaţie de a ne da ceea ce aşteptăm noi de la ea.

3. O să mă gândesc la asta mâine, la Tara. O să fiu mai liniştită atunci. Mâine voi face un plan ca să-l aduc înapoi. La urma urmelor, e şi mâine o zi.

 

 

4. Moartea, plătitul taxelor şi naşterea unui copil! Niciodată nu e momentul potrivit pentru ele!

5. Nimic în lumea asta nu ne poate distruge, dar ne putem distruge singuri tânjind mereu după lucrurile pe care nu le mai avem - şi gândindu-ne tot timpul la ele.

 

 

6. Te-ai gândit vreodată că şi cea mai puternică dragoste poate să se sfârşească?

7. Te-am iubit atât cât un bărbat poate iubi o femeie!

 

8. Cu destul curaj te poţi descurca şi fără o reputaţie.

9. Nu există fericire în căsătorie decât între fiinţe care se aseamănă.

 

 

10. Draga mea, eşti ca un copil. Crezi că, dacă spui "îmi pare rău", toate greşelile şi durerile din trecut s-au şters, s-au uitat, şi toată otrava vechilor răni a dispărut... La vârsta asta poţi spune că ai câştigat întregul univers şi ţi-ai pierdut sufletul, nu-i aşa? De când te cunosc, ştiu că ţi-ai dorit două lucruri: pe Ashley şi destui bani ca să poţi trimite la dracu pe toată lumea. Ei, acum eşti destul de bogată, ai repezit destul pe toată lumea şi, în sfârşit, îl ai şi pe Ashley, dacă-l mai vrei. Dar acum se pare că nu-ţi mai ajunge nici asta.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.82011437416077