Decembrie 07, 2022
Țara în care infidelitatea și concubinajul se pedepsesc cu închisoarea
Autoritățile din Australia au publicat un avertisment urgent pentru călătorii australiani care se îndreaptă spre Bali, deoarece Indonezia adoptă o lege controversată, care interzice sexul în afara căsătoriei. Cei care nu o respectă riscă închisoarea, scrie dailymail.co.uk.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Parlamentul indonezian a aprobat cu unanimitate de voturi noua lege strictă care condamnă sexul în afara căsătoriei.

Cuplurile necăsătorite care vor fi surprinse în timp ce întreţin relaţii intime riscă să stea până la un an în spatele gratiilor. Legea urmează să fie adoptată la sfârșitul acestei luni.

Concubinajul va fi, de asemenea, interzis și implică o pedeapsă de până la șase luni de închisoare.

Noua lege se va aplica și în cazul rezidenților și turiștilor străini, inclusiv celor peste 1 milion de australieni care vizitează în fiecare an insula Bali, menționează jurnaliștii englezi

Noul cod penal este de așteptat să fie adoptat pe 15 decembrie în Indonezia, de aceea legea nu va intra în vigoare imediat. 

„Toți au fost de acord să ratifice (proiectul de modificare) în lege”, a spus deputatul Bambang Wuryanto. „Vechiul cod aparține moștenirii olandeze… și nu mai este relevant”, a adăugat oficialul. 

Legea poate împiedica persoanele necăsătorite să se cazeze într-o cameră de hotel, oriunde în Indonezia. Cuplurile pot fi urmărite penal numai dacă sunt raportate de către soț, părinți sau copiii acestora.

Un proiect asemănător al codului penal urma să fie adoptat în 2019, dar a stârnit proteste la nivel național.Vestea că noua lege a fost aprobată a stârnit rapid indignare din partea populației. 

„Ne întoarcem în trecut... legile represive ar fi trebuit abolite. Democrația noastră este în declin”, a spus directorul Amnesty International Indonezia, Usman Hamid.

Sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 2.1291365623474