Aprilie 22, 2022
Stilul de viață al Reginei Elisabeta a II-a: cum reușește să-și mențină spiritul tânăr la 96 de ani?
În decembrie 2007, Regina Elisabeta a II-a devenea cea mai în vârstă suverană britanică care a domnit vreodată, după ce a depășit recordul stabilit de Regina Victoria, care a trăit până la vârsta de 81 de ani.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Noi te invităm să arunci o privire asupra dietei sale impresionante, regimului de exerciții fizice și rutinei de somn ale reginei, care au contribuit la longevitatea acesteia. 

Dietă

Regina Angliei își începe dimineața cu o ceașcă de Earl Grey, fără lapte și zahăr. Pentru micul dejun, suverana poate alegeorice, de la cereale, pâine prăjită, iaurt și marmeladă.

Regina se dă în vânt după pește, ceea ce înseamnă că dieta ei este plină de acizi grași Omega-3 esențiali. Se crede că regina evită alimentele bogate în amidon precum pastele și cartofii, optând în schimb pentru proteine ​​precum carnea sau peștele cu legume.

Când vrea ceva dulce, fostul bucătar regal Darren McGrady spune că aceasta alege prăjitura cu biscuiți cu ciocolată și prăjitura cu ghimbir. Regina bea un ceai de după-amiază în fiecare zi, iar seara, aceasta alege fie un gin, fie un aperitiv pe bază de vin Dubonnet.

Exerciții fizice

2 regina calare jpg jpeg 

Regina s-a menținut în formă sănătoasă de-a lungul vieții grație plimbărilor regulate prin moșiile ei întinse, la care se alătură adesea și iubiții ei câini corgi. Elisabeta iubește să iasă la aer curat, fie în compania câinilor sau cailor ei, fie cu familia ei.

Prințesa Eugenie a vorbit, odată, despre dragostea bunicii ei pentru moșia de la Balmoral: „Cred că bunica este cel mai fericită acolo, iubește cu adevărat Scoția. Face plimbări, picnicuri, sunt câini, mulți câini, mereu vin câini și oameni acolo."

De asemenea, Elisabeta a fost dintotdeauna o călăreață pasionată și a practicat echitația până anul trecut. Se spune că aceasta a fost devastată că a trebuit să renunțe la sportul ei preferat.

Somn

Se știe că regina are o rutină strictă de culcare. Înainte de a pune capul pe pernă, suverana se relaxează citind puțin și se retrage mai mereu la ora 23:00.

Regina se trezește la 7:30, suficient de devreme pentru a profita de toată ziua și a se bucura de dimineață. Aceasta înseamnă că regina are parte de un somn respectabil de opt ore și jumătate pe noapte, lucru care se încadrează în cantitatea recomandată de specialiști.

Mereu activă

regina elisabeta a ii a6 jpg 

Mulți consideră că evitarea pensionării este secretul din spatele agilității fizice și mentale la o vârstă mai înaintată, iar, la cei 96 de ani ai săi, regina este cu siguranță un exemplu în acest sens.

La cea de-a 21-a aniversare, pe atunci Prințesa Elisabeta a promis că întreaga ei viață, „fie că va fi lungă sau scurtă”, va fi una dedicată datoriei regale, iar regina se ține încă de promisiunea ei.

okmagazine.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.63483452796936