August 26, 2021
Somn dulce ca în ”paradisul din burtica mamei”. Secretul Annei Smolnițchi pentru a adormi bebelușul
A fi mamă se învață din mers, instinctiv, în funcție de situație. E greu și poate incorect să crești copilul după carte. Cea mai bună învățătură este, fără îndoială, experiența. Anna Smolnițchi este deja la a treia experiență. A adus pe lume două fetițe, iar acum crește și un băiețel. Adesea împărtășește descoperirile, trăirile ei de tot felul. Ultima dată a vorbit despre somnul bebelușului și rolul pelincăi, despre care spune că este atât de subestimată în zilele noastre.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

”Pelinca e atât de subestimată în zilele noastre!

Pe mine pelinca ma salvează atunci când bebelușul este foarte agitat, atunci când nu se poate relaxa, nu se lasă nici la sân atașat. Îl înfăș șiii.... Жизнь налаживается! Apoi, în timpul somnului, când văd că încearcă să se elibereze din "capcană", îl ajut să scoată mânuțele și copilașul doarme extrem de relaxat. Pelinca e unul din cei 5 factori de care are nevoie mai ales nou-născutul, dar și copilașul aflat în al patrulea trimestru (în primele trei luni de viață ). Bebelușul are nevoie să fie înfășat, legănat, pus pe o parte, să i se șâșaie (imitând sunetul pe care îl auzea din uter) și să sugă ca să se simtă, din nou, ca in burtica mamei, în raiul "pierdut" și regăsit sub o altă formă. Glisați imaginile și vedeți cat de dulce adoarme băiețelul nostru, înfășat. O sa auziți și sunetul alb, care imită ceea ce auzea el în mediul intrauterin. Apropo, mă bucură că tot mai puțini trecători se uită ciudat la noi, cand avem white noise-ul pornit. Astăzi i-am auzit pe câțiva cum se șușoteau, se explica la ce servește acest zgomot de "valuri, de mare". Și da, sunetul alb liniștește, ajută la adormit. Mamele noastre tot făceau asta, dar fără aplicații de pe play store. Noi suntem norocoși, avem ajutor. Pe lângă sunet, însă, cel mai des, îngân un cântec de leagăn. Am o melodie inventată de mine, care îmi pare foarte frumoasă. Mă gândesc să o înregistrez și să o las copiilor ca amintire”, a dezvăluit bloggerița pe contul său de Instagram. 

Anna Smolnițchi a renunțat la jurnalism și se dedică, în totalitate, familiei ei. Are două fiice, Emma și Mia, iar la începutul lunii iunie, a devenit și mamă de băiat. Luca este mezinul familiei și, probabil, cel mai răsfățat. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.6205461025238