Octombrie 26, 2016
Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor în perioada toamnă-iarnă!
Nu este un secret că perioada rece a anului acționează negativ asupra pielii mâinilor și a unghiilor noastre.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Din cauza temperaturilor scăzute are loc îngustarea vaselor sangvine și dereglarea echilibrului lichidelor în organism care afectează structura de protecție a pielii mâinilor și a unghiilor. 

Cum protejezi și păstrezi aspectul delicat și îngrijit al pielii mâinilor și al unghiilor?
1. Bea multă apă!
Experții spun că pielea mâinilor și unghiile sunt predispuse să se usuce în perioada rece a anului, dar pentru a restabili echilibrul este necesar să bei cât mai multă apă (minimum 2 litri pe zi).

2. Folosește cremă hidratantă
Nu este nimic mai bun decât o cremă hidratantă pentru mâini, care va avea grijă în perioada rece a anului să nu le lase deshidratate, întrucât aceasta nu conține vitamine și alte uleiuri esențiale.

3. Masaj pentru cuticule
Cuticulele reprezintă o barieră în calea infecțiilor și a altor bacterii. Dacă mâinile sunt predispuse la uscare, cuticula este ruptă. Pentru a preveni uscarea continuă este necesar un masaj periodic pentru cuticule și mâini, folosind ulei.

4. Pauză de la ojă permanentă și lac
Suprafața unghiei are un strat superior special, constituit din proteine naturale care pot fi distruse sub presiune permanentă a mijloacelor utilizate pentru înfrumusețarea acestora, precum oja permanentă, care este compusă din substanțe chimice nocive, de aceea, periodic este nevoie ca unghiile tale să ia o pauză de la acest proces.

5. O dietă corectă
Ia toate măsurile necesare pentru ca mâinile tale să aibă un aspect sănătos, iar ca acest lucru să se întâmple nu trebuie să uiți de o dietă corespunzătoare. Mănâncă multe proteine: fasole, ouă, carne de pui, ovăz ș.a.

6. Nu crește unghii lungi
În perioada rece a anului este indicat să abandonezi ideea unghiilor lungi, deoarece, cu cât unghia este mai lungă are nevoie de îngrijire, nutriție, vitamine în plus. 

7. Scrab, măști hidratante și băi speciale.
Nu neglija aceste tratamente utile. Utilizarea lor elimină impuritățile de pe piele și permite agenților activi să pătrundă în straturile profunde ale pielii. Un excelent efect de catifelare este dat de uleiul de măsline, uleiul de cocos, uleiul de ricin, uleiul de migdale, sarea de mare, gălbenușul de ou, cartoful.

8. Purtați mănuși
Pe timpul iernii, protejează-ți mâinile purtând mănuși afară și nu numai, chiar și atunci când speli vasele pentru a preveni efectele dăunătoare ale substanțelor chimice care pot intra în contact cu pielea noastră.


 
9. Tratament adecvat unghiilor tale

Nu-ți pili unghiile după procedurile în care ai utilizat apa, întrucât acestea sunt moi. Mișcarea pe care trebuie să o utilizezi în pilirea unghiilor trebuie să se efectueze într-o singură direcție cu o pilă moale.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.6118874549866