Noiembrie 23, 2022
Scriitoarea Tatiana Țibuleac a primit „Ordinul Republicii”
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu i-a înmânat scriitoarei Tatiana Țibuleac „Ordinul Republicii”, conferit anul trecut. Ceremonia a avut loc în timpul vizitei șefei statului la Paris.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Scriitoarea Tatiana Țîbuleac este una dintre cele 30 de personalități decorate cu prilejul celor 30 de ani de la proclamarea Independenței țării noastre.

Distincția este dovada succeselor profesionale de excepție, obținute de conaționala noastră, dar și a contribuției ei la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume. I-am mulțumit Tatianei pentru că, deși e stabilită în capitala franceză de mai mulți ani, rămâne alături de Moldova și scrie în limba română. Iar prin Premiul European pentru Literatură, de care s-a învrednicit în 2019, și prin romanele ce-i sunt traduse în zeci de țări, duce faima Moldovei în lume și ne include în circuitul literar european. Îi doresc mult succes și multe noi titluri – și vreau să știe, o dată în plus, că ne mândrim cu ea”, a menționat Maia Sandu.

Maia Sandu i-a înmânat scriitoarei Tatiana Țibuleac „Ordinul Republicii” în timpul vizitei la Paris 

Scriitoarea locuieşte acum la Paris, unde şi-a scris primele două romane, „Vara în care mama a avut ochii verzi“ – despre despărţirea unui tânăr de mama lui bolnavă de cancer –, şi „Grădina de sticlă“ – despre viaţa unei orfane într-un Chişinău care încearcă să se desprindă de comunism. Cărţile au trecut mai multe graniţe, iar anul ăsta au luat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură.

Romanul ,,Grădina de sticlă” a fost apreciat cu Premiul European pentru Literatură.

Sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.98076987266541