Februarie 02, 2021
Umbrele neștiute ale Dubaiului. Nu e chiar Raiul pe pământ
Cândva Dubai era un oraș de necucerit, iar cei care au reușitsă ajungă acolo, l-au considerat Rai pe pământ. Între timp, s-a transformat într-o mare stațiune turistică sau un centru comercial gigant. Unii îl mai numesc Shanghai din Orientul Mijlociu. Banii nebuni se învârt acolo, deoarece magnații financiari din toată lumea sunt atrași de politica fiscală favorabilă a familiei conducătoare a orașului.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Hotelurile din Dubai sunt cunoscute în întreaga lume pentru luxul și prețurile pe măsură. Cu toate acestea, milioane de turiști din întreaga lume merg acolo. Mulți dintre ei se limitează să admire priveliștile fascinante de la înălțimea zgârâie-norilor și puțin stau să analizeze care e starea de lucruri din oraș. 

Dubai e încă un șantier. Fiecare a patra macara din lume este implicată în lucrările de construcție și dezvoltare ale acestui oraș. Nimeni însă nu îndrăznește să spună că muncesc pentru bani mărunți, în condiții murdare, care sunt greu de imaginat. Migranții ară câte 14 ore pe zi și sfârșesc precum muștele din cauza soarelui arzător. Deocamdată, investitorii au destui bani pentru a închide gurile ”plângăcioșilor”, care să le strice planurile. 

În plus, construcțiile provoacă munți de gunoi. Totuși, autoritățile nu par deranjate de acest fapt. Deșeurile sunt deversate direct în mare, pe suprafața căreia plutesc deja multe grămezi de gunoi. Ecologiștii și-au dat seama demult că nu are rost să critice autoritățile în această privință. Ar risca să piardă locul de muncă și, mai mult decât atât, să fie expulzați din oraș și chiar din țară. 

Ca să ne oprim la apă și la bogați. Într-o țară deșertică, în teorie, apa ar trebui să fie apreciată mai mult decât aurul. Cu toate acestea, arabii bogați se laudă că irosesc mii de litri de apă fără noimă. 

În plus, arabii cu averi colosale au mare slăbiciune pentru animalele de companie. Pisicile de rasă, câinii rari sau caii scumpi nu mai impresionează pe nimeni în Dubai. Tendințele sunt peste așteptări. Șeicilor și emirilor le place să meargă alături cu tigri îmblânziți, lei și leoparzi. 

Dubai este un oraș cu dublă ideologie. Pe de o parte, săruturile sunt interzise în locurile publice, în stradă, iar cei care încalcă legea sunt nevoiți să plătească amenzi pipărate, încât îți trece gustul de tot. Pe de altă parte, imediat ce se lasă apusul, sute de prostituate umplu străzile orașului. Plăcerea costă, cel puțin, 500 de dolari. Poliția se face că plouă și nu se implică în așa-zisa afacere. 

Pe lângă toate, Dubaiul este considerat un oraș al minciunii și falsității. În fața vitrinelor cu kilograme de bijuterii din aur vezi zâmbete, dar care sunt seci. Copacii sunt falși, oamenii sunt falși, sentimentele trăite acolo sunt false. Cei care au stat acolo ceva vreme au concluzionat că orașul e ca peisajul unui mare spectacol. Bogații de aici se simt regi, iar turiștii - emiri pentru scurt timp. 

Deși străzile sunt pline de decapotabile, inclusiv polițiștii concurează cu cei care au conturi grase, drumurile din Dubai nu sunt nici pe departe cele mai sigure. Sunt foarte mulți care consideră că dacă au o mașină scumpă și un permis pto ignora legile. Prin urmare, nu e nicio mirare că se produc atâtea accidente rutiere. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.3219957351685