Iulie 31, 2020
S-au inventat blugii antivirali. Cum pot ține COVID-19 la distanță și cum arată
Pandemia de coronavirus a schimbat radical industria modei și i-a determinat pe creatori să reconsidere rolul pe care îl joacă hainele în viața noastră de zi cu zi.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

După cum a subliniat editorul Vogue, Laird Borrelli-Persson, la începutul acestui an, designerii lui 2020 sunt nevoiți să dezvolte modalități avansate de a realiza haine: „O integrare a funcționalității și stilului este necesară pentru viitor”, a scris ea.

Cei mai mulți dintre noi am devenit hiper-conștienți de tot ceea ce atingem în această perioadă. Hainele pot fi purtătoare de bacterii și virusuri, așa că firma textilă elvețiană HeiQ a prezentat o nouă tehnologie, Viroblock, care să facă față epidemiilor actuale și viitoare.

Tehnologia la care apelează presupune adaugărea unei pelicule invizibile țesăturilor, care ucide 99,9% din SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, la contact.

                                                                              

Hoi Kwan Lam, CMO al companiei, a pornit de la cercetările care arată că virusul poate trăi pe țesături la temperatura camerei până la două zile; Viroblock, tehnologia inventată de HeiQ, îl distruge în 30 de minute, iar pelicula sanitară rămâne intactă până la 30 de cicluri de spălare.

HeiQ a început să dezvolte Viroblock în 2013, dar a pus tehnologia pe bară, întrucât a considerat că nu reprezintă o prioritate maximă. La scurt timp după izbucnirea pandemiei, echipa a revizuit Viroblock, a făcut câteva modificări și a început să o promoveze pe piață în martie.

Viroblock a fost folosit prima dată pe măștile medicale din spitale, dar câteva mărci de modă au explorat și posibilitățile de realizare a hainelor antivirale.

Artistic Denim Mills, liderul pakistanez în producția de denim, prin Warp + Weft, s-a asociat cu HeiQ pentru a crea primii blugi antivirali. Începând cu luna octombrie, fiecare pereche de blugi va fi tratată cu tehnologia Viroblock, care este aplicată în ultima etapă a producției.

După ce blugii sunt spălați și tratați cu laser, Viroblock de la HeiQ va fi introdus și va forma pelicula antimicrobiană și antivirale invizibilă. Blugii vor arată ca oricare altă pereche obișnuită, doar că vor ține la distanță microbii, bacteriile și virusurile.

                            

Gama de tratamente textile HeiQ este pregătită pentru a crea și alte tehnologii ale viitorului, pe care să le putem folosi prin intermediul hainelor pe care le purtăm. Există HeiQ Pure, o tehnologie antimicrobiană bazată pe argint, pentru combaterea mirosurilor neplăcute.

De asemenea, compania a lucrat la HeiQ Smart Temp, o tehnologie de termoreglare, care răcește țesătura pe măsură ce temperatura corpului crește; și HeiQ Sun Block, care absoarbe și reflectă razele UVA și UVB.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0534739494324