Martie 05, 2020
Rețeta de post: Roșii umplute cu cremă de conopida

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ne aflăm în cel mai sever și important post din an, Postul Mare. Suntem meniți să ne limităm la produsele de proviniență animală până pe data de 19 aprilie, când vom sărbători una din cele mai frumoase zile din an - Învierea lui Iisus Hristos. Până atunci însă, vom mțnca mâncăruri de post. Îți propunem o gustare delicioasă, sănătoasă, accesibilă și de post. Savurează!

Ingrediente

  • 6 rosii,
  • 500 gr conopidă,
  • 200-300 gr dovleac portocaliu,
  • 3 cătei usturoi,
  • sare
  • piper,
  • 2-3 linguri ulei

 

Mod de preparare

Tăiem un căpăcel la rosii şi cu o lingurita scobim tot miezul, apoi le punem cu scobitura în jos să se scurgă bine de tot.
Între timp, fierbem conopida şi dovleacul. Incercăm din când în când să vedem dacă e gata. Când furculita intră cu uşurinţă, inseamnăcă sunt fierte.
Scurgem apa în care au fiert , adăugăm uleiul şi pasăm cu blenderul vertical, împreună cu căteii de usturoi. Condimentăm după gust cu sare şi piper. Umplem roşiile cu această cremă, decorăm şi servim.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.70825433731079