August 22, 2019
Rețeta de post: Află cum să prepari bulgur cu vinete și ardei

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ingrediente

  • 250 gr. bulgur/ grâu turcesc
  • 2 vinete medii 
  • 3 ardei roșii grași
  • 4 roșii mari
  • 2 cepe
  • 3- 4 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • ½ legătură pătrunjel verde
  • sare și piper

Mod de preparare

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat până când terminăm prepararea legumelor (cca o jumătate de oră). 
Se curăță, se spală ceapa, ardeiul și se taie cubulețe. Se spală, se decojesc roșiile și se taile cubulețe (nu foarte mici).
Se spală și se taie mărunt pătrunjelul. Se curăță și se taie mic usturoiul. Se spală vinetele și se taie cuburi (cu tot cu coajă). Vinetele le-am lăsat la urmă, pentru că oxidează foarte repede.

După ce se pregătesc astfel toate legumele, într-un vas teflonat (să nu se lipească) mai mare, se pune uleiul și ceapa și se lasă 3-4 minute să se soteze.

Când ceapa s-a înmuiat puțin și începe să sticlească, se adaugă ardeiul gras, se amestecă și se lasă pe foc 3-4 minute să se înmoaie puțin și acesta.

Când s-a înmuiat puțin și ardeiul, se adaugă vinetele, se amestecă și se lasă pe foc 3-4 minute să se înmoaie și acestea.-După ce vinetele s-au înmuiat foarte puțin, se adaugă roșiile și usturoiul, se amestecă și se lasă pe foc până când amestecul începe să fiarbă.


In timp ce mancarea fierbe, se adaugă sarea și boabele de bulgur scurse de apă (acestea sunt acum moi și puțin gelatinoase), se amestecă încet și se lasă să fiarbă în continuare la foc mic amestecând din când în când să nu se lipească.

Deși bulgurul va fierbe în sosul lăsat de legume, spre sfârșit, când acesta este aproape fiert, și-a mărit volumul și a ”tras” tot lichidul, mai este necesar ca să picurați puțină apă fiartă, până când bulgurul este fiert bine.

Când bulgurul este gata, grâul este fiert, se potrivește de sare și piper, se amestecă, se oprește focul și se presară deasupra pătrunjelul verde tocat.

Bulgurul fiind foarte consistent, se servește simplu, cald, dar este foarte bun și rece.

Poftă bună!

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.039915561676