Mai 17, 2021
7 ponturi sfinte pentru femei. Cum să porți geanta
Geanta reflectă stilul de viață, personalitatea și statutul unei femei. Nu contează atât de mult modelul, cât felul în care o porți. Și ca să fii sigură că nu dai greș, astăzi vom învăța cum să purtăm poșeta corect. Pentru că tu ești cea care poartă geanta, nu geanta te poartă pe tine, potrivit eurstiu.com.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Masa la restaurant

Când iei masa la restaurant, orice ai face, nu așeza geanta pe masă. E un ton rău. Pe masă trebuie să rămână doar mâncarea și tacâmurile. În schimb, poți pune geanta pe un scaun liber, lângă picioare sau pe podea, așa cum face Kitty Spencer, nepoata Prințesei Diana.

Dacă ai o geantă care poate fi agățată, scaunul este cel mai bun prieten al tău. Regina Elisabeta a II-a a mers și mai departe. Aceasta poartă în poșetă un cârlig detașabil, pe care îl folosește în timpul mesei. Dacă ai o gentuță clutch, poți ține accesoriul pe genunchi. Kate Middleton face așa de fiecare dată când ia masa la restaurant.

2. Dimensiunea genții

Cu cât e mai mică geanta, cu atât este mai elegantă. De ce? Pentru că o geantă mică e asociată cu delicatețea, rafinamentul și feminitatea. E greu să asociezi o geantă de tip poștaș cu acestea valori. Totodată, greutatea genții influențează postura femeii. E greu să stai dreapta și să fii plină de viață când te trag câteva kilograme în jos. Despre ce rafinament mai poate fi vorba?

De altfel, Regina Elisabeta a II-a preferă gentuțele mici, produse de Launer. Modelul ei preferat este Traviata, care are formă de trapez, e confecționată din piele de vită și are dimensiunile 23x20x10. Numai bună pentru a păstra strictul necesar.

3. Pe care parte se poartă?

Bunele maniere ne învață că geanta trebuie purtată pe partea stângă. Așa procedează Kate Middleton, Meghan Markle și Regina Elisabeta. Nu e nimic misterios la mijloc. Geanta se poartă pe stânga astfel încât mâna dreaptă să rămână liberă pentru salut și strângerea mâinilor.

Schimbarea genții dintr-o mână în alta este un gest indecent. De altfel, această regulă a fost susținută chiar și de Prințesa Diana, care de regulă se împotrivea tradițiilor regale. Regina Inimilor își ținea mereu geanta preferată în mâna stângă.

4. Ține cont de context

Alegerea unei genți este influențată de mai mulți factori: ținuta, contextul, stilul de viață, vârsta, anotimpul etc – toate acestea trebuie luate în considerare. Pentru că a veni la o recepție oficială cu o geantă împletită sau cu o torbă nu e nici pe departe cea mai inspirată idee. La fel cum o poșetă Chanel 2.55 este inutilă la un picnic.

5. Cât încape în geanta unei femei?

Geanta cuprinde tot ce avem nevoie. Glumele despre tot felul de minunății care pot fi găsite în geanta unei femei nu au apărut pe loc drept. Într-adevăr, femeile vor să profite la maxim de dimensiunile poșetei și pun în ea cât încape.

Dar o geantă plină este o geantă de prost gust. Un mauvais ton, indiferent de dimensiune și context. Iar pe deasupra, o geantă plină înseamnă o geantă grea. O geantă grea înseamnă o postură defectă. Iar o postură defectă încă nu a adăugat eleganță nimănui.

6. Poartă geanta pe umăr

Dacă geanta ta are curele de umăr, înseamnă că trebuie să o porți, cine ar fi crezut…pe umăr. Ba mai mult, trebuie să o sprijini cu mâna în timp ce mergi. O geantă care flutură și amenință integritatea celor din jur, nu îți va adăuga nici eleganță, nici atractivitate.

7. Geanta plic

Conform etichetei regale, poșeta clutch se ține în mână, nu sub braț sau subsuoară. Ea se ține fie în față cu ambele mâini, fie lateral cu o singură mână. Spre deosebire de gențile obișnuite, geanta plic poate fi mutată dintr-o mână în alta.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.95966696739197