Aprilie 14, 2017
Puțin cunoscute, dar încântătoare. Cinci destinații turistice exotice
O vorbă din bătrâni spune: vara să-ți faci sanie, iar iarna căruță. La fel, e recomandat să procedăm și atunci când ne planificăm vacanțele. E bine ca încă din timpul iernii să te gândești când și unde vrei să mergi în vacanță vara, deoarece ai posibilitatea să alegi din mai multe oferte, pentru că puțini oameni se gândesc la ce vor face vara cu atâtea luni înainte. În plus, în această perioadă, agențiile de turism au oferte speciale, adică poți găsi ceea ce-ți dorești la un preț mult mai mic decât în plin sezon estival.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Îți propunem 5 destinații de vacanță, care-ți pot fi mai puțin cunoscute, dar care promit multe experiențe de neuitat și costuri rezonabile.

 

1. Thessaloniki, Grecia

Vesel, indulgent și plin de farmecul Antichității, orașul-port Thessaloniki este alegerea pe care ți-o poți permite, unde te poți bucura de plăcerile simple ale vieții.

Îți poți petrece zilele, explorând rămășițele romantice ale timpurilor trecute; poți vedea localnici jucând șah în tradiționalele taverne grecești cu influențe turcești „ouzeri”. Fă o croazieră prin port cu feribotul, apoi te poți îndrepta către apropiatul Halkidiki pentru plaje cu nisip fin, auriu, și mare turcoaz. Ori așteaptă apusul și alătură-te petrecăreților care călătoresc cu rucsacul în spate pentru o noapte sălbatică de dans.

2. Izmir, Turcia

Situat pe coasta Mării Egee, acest oraș-port ascunde istoria unui nod comercial cu o amestecătură de greci, evrei, armeni, francezi și italieni,care trăiesc laolaltă aici în bună conviețuire peste 5000 de ani. Vei găsi în İzmir oameni ai locului, la o băutură în barurile din districtul Alsancak sau exprimându-și creativitatea printre clădirile industriale abandonate și transformate colectiv în spații pentru expoziții de artă. Acest oraș este și o alternativă ieftină și atrăgătoare față de restul plajelor arhicunoscute ale Turciei, cu plaja gratuită Ramo (AltınkumPlajı), unde vei avea parte de acea oază de nisip incredibil de fin.

3. Porto, Portugalia

Acest oraș este al doilea cel mai căutat pe vederile poștale din Portugalia.

Punctele de atracție ale orașului sunt Piața Ribeira, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, situat lângă Râul Douro. Este locul ideal pentru observatori – de la artiștii de stradă la cuplurile de vârstnici, care își fac plimbarea de dimineață pentru o ”bica” (espresso portughez). La mică distanță se află Grădinile Palatului de Cristal, care te vor ajuta să te reconectezi cu natura în prezența păunilor și a altor păsări încântătoare.

Nu departe vei descoperi Muzeul Romantic, cu galerii pline de obiecte și decorațiuni fine ale Romantismului din secolul XIX.

Îndreaptă-ți apoi pașii spre Café Santiago și nu vei regreta. Atunci când vei cutreiera cartierele, lasă-te ademenit de Livraria Lello&Irmão, o librărie de cărți în stil Art-Nouveau, unde vei putea descoperi tot felul de obiecte la modă în Porto, răsărite printre cărțile obscure așezate pe rafturi. Ce fel adorabil de a petrece o după-amiază romantică în Porto!

4. Tunis, Tunisia

Este și orașul perfect pentru călătorii dependenți banii în numerar! Copacii de eucalipt aliniați de-a lungul bulevardelor din Nouvelle Ville dau orașului o notă europeană și contemporană, pe când învecinarea cu vechea Cartagină îți va permite să călătorești înapoi în timp, în epoca prosperă a vreunui imperiu uitat. Muzeul Bardo prezintă lumii cea mai frumoasă colecție de picturi murale și mozaic, ce datează încă din timpurile romane. Iar bazarul protejat de UNESCO, Medina, precum și multe alte piețe, sunt ușor de explorat și reprezintă o poartă de acces spre latura mai tradițională a capitalei tunisiene cu mirosuri sale incitante, de la parfumuri la condimente și cu nelipsiții croitori, care te măsoare pe loc pentru a-ți croi o tunică cu fileuri subțiri din aur.

5. Kalamata, Grecia

Plimbarea din Kalamata ar putea începe cu o promenadă pe țărmurile Mediteranei, urmărind caiacele care se scufundă în zare și se ascund după stânci. Distracția ar putea continua cu o baie în apele călduțe ale Golfului Messinian. Iar între plimbările pe plajă, nimic nu se potrivește mai bine decât vizitarea centrului istoric al orașului și desfătatul simțurilor prin grădinile ce urmează calea Castelului Kalamata.

 

 Mihaela Zaporojanu



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.68625473976135