Mai 22, 2022
Protest pe covorul roșu la Cannes.O femeie a manifestat împotriva violurilor comise de soldații ruși
O femeie a apărut, vineri, dezbracată pe covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes, în semn de protest față de agresiunile sexuale la care sunt supuse mai multe femei în războiul din Ucraina, potrivit France24. Cu trupul pictat în culorile drapelului ucrainean și cu mesajul „Nu ne mai violați”, tânăra a fost scoasă imediat de agenții de pază, scrie Libertatea.ro.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Manifestanta a purtat doar lenjerie pătată cu vopsea roșie și a scandat, în timp ce vedetele din lumea filmului pozau pe covorul roșu. Gestul ei a fost oprit imediat de agenții de securitate, care au învelit-o într-un sacou și au scos-o de pe covorul roșu.

   

Protest la Festivalul de la Cannes. O femeie dezbrăcată a manifestat pe covorul  roşu faţă de violurile comise de soldaţii ruşi în Ucraina FOTO VIDEO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent că în aprilie anchetatorii au primit rapoarte despre „sute de cazuri de viol” în zonele ocupate anterior de trupele ruse, inclusiv agresiuni sexuale asupra minorilor. 

Marți, la ceremonia de deschidere de la Cannes, președintele Zelenski, un fost actor, a ținut un discurs, denunţând războiul Rusiei în Ucraina şi îndemnat lumea cinematografiei să nu tacă.

TV8.md reamntește că la începutul lunii aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a cerut o investigaţie independentă asupra violurilor şi violenţei sexuale în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, după apariţia informaţiilor conform cărora civili au devenit victime ale agresiunilor sexuale din partea forţelor militare ruse.

Asta după ce, șeful administraţiei militare a oraşului Krîvîi Rih (Crivoi Rog), Oleksander Vilkul, a raportat la rândul său că mai multe femei ucrainence au fost violate, precizând că printre victimele din regiunea Herson se numără o tânără de 16 ani gravidă şi o femeie de 78 de ani.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.60224437713623