Mai 29, 2023
Programul Festivalului BITEI din 29 mai. Ce spectacole vor fi jucate
Luni, 29 mai, la Teatrului Național „Eugène Ionesco”, începând cu ora 18.00, se va juca spectacolul Sunt vântul de Jon Fosse, în regia lui Wang Lei (Theatre Chrisma Art Centre, China) – o meditație scenică asupra lumii noastre interioare și asupra vieții însăși. La ora 21.00, va începe spectacolul Ucraina. Testamentul lui Șevcenko, în regia lui Iaroslav Fedoryshyn – o reprezentare a Teatrului Academic Woskresinnia din Lvov (Ucraina), care se va juca în plein-air în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Artiștii din Lvov vor prezenta istoria Ucrainei prin prisma destinului lui Taras Șevcenko, vor ilustra experiențele dramatice și situația luptei permanente a poporului ucrainean pentru independența statală – un subiect atât de actual astăzi, în timpul evenimentelor de război din Ucraina.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ora 18:00

Teatrul Național „Eugène Ionesco”

SUNT VÂNTUL

de Jon FOSSE

Regia: Wang LEI

Theatre Chrisma Art Centre / China

Sunt vântul este o piesă a dramaturgului norvegian Jon Fosse apărută în anul 2007. Este vorba despre doi bărbați, Unul și Celălalt, care călătoresc cu barca până când Unul se sinucide înecându-se.

Eu sunt vântul... Un bărbat sau doi bărbați... Bărbați sau femei... China, Norvegia sau Moldova... Nimic din astea nu contează. Ceea ce contează cu adevărat este aventura de a trăi meditațiile noastre asupra lumii noastre interioare și asupra vieții însăși.

Distribuția: Wang Lei, Zou LuLu, Liu Yang, Li BinYang, Xu ZhiGuo, He Ying, Li ZhongHao.

Ora 21:00

Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

UCRAINA. TESTAMENTUL LUI ȘEVCENKO

(spectacol în plein-air)

Regia: Iaroslav FEDORYSHYN

Teatrul Academic Woskresinnia din Lvov / Ucraina

Istoria Ucrainei este povestită prin prisma destinului lui Taras Șevcenko, un mare scriitor, pictor, prizonier al lagărelor de muncă și lider spiritual al națiunii ucrainene. Artiștii din Lvov vor prezenta experiențele dramatice și situația luptei permanente a poporului ucrainean pentru independența statală – un subiect atât de actual astăzi, în timpul evenimentelor dramatice de război din Ucraina. Un spectacol plin de culoare va utiliza catalige, mașinării mobile, elemente scenografice cu foc și efecte pirotehnice.

Distribuția: Tetiana Tkachenko, Halyna Strychak, Nataliya Marchak, Nataliya Lukashonok, Petro Mykytiuk, Volodymir Gubanov, Maria Kovalyk, Vira Ryfiak, Viktoria Zholinska, Natalia Terlecka, Volodymir Chukhonkin, Taras Kitsyniuk, Andrii Leshchyshyn, lla Fedoryshyna, Krzysztof Dubiel, Sergiy Kondratovych, Mykola Kshanovskiy.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon: (022) 233 833 / 079 233 833) sau pe iTicket.md.

Teatrul Național „Eugène Ionesco” – locul ideal pentru întâlniri!

Vă promitem că n-o să vă plictisiți.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.83707165718079