Mai 10, 2022
Procesul de milioane de euro intentat de trupa O-Zone s-a încheiat: „Am negociat. Asta a fost..."
Procesul de milioane de euro intentat de trupa O-Zone s-a încheiat. Se pare că băieții din celebra formație și casa de discuri Cat Music, deținută de afaceristul Dan Popi, au ajuns la o înțelegere, în afara instanței, în privința lui. Așadar, magistrații de la Tribunalul București au decis. Iată ce declarații a făcut omul de afaceri despre acest subiect!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Procesul de milioane de euro intentat de trupa O-Zone s-a încheiat. Acesta s-a finalizat după ce membrii celebrei formații și casa de discuri Cat Music au ajuns la o înțelegere, în afara instanței, în ceea ce privește procesul de milioane de euro început în acest an, scrie fanatik.ro.

 

În martie anul acesta, Dan Bălan, Arsenie Todiraș și Radu Sârbu, cunoscuți ca foștii membri ai trupei O-Zone, au hotărât să pornească un proces împotriva casei de discuri Cat Music. Miza, estimată a fi de ordinul a milioane de euro, ar fi fost legată de situația contractului încheiat cu ani în urmă. Cei trei artiști, care făceau furori pe întreg mapamondul cu piesele lor, au cerut astfel actualizarea termenilor.

Dragostea Din Tei - Single by O-Zone | Spotify

Procesul de milioane de euro intentat de trupa O-Zone s-a încheiat

Acum câteva zile, magistrații de la Tribunalul București au hotărât să încheie procesul început acum două luni între foștii membri ai trupei O-Zone și casa de discuri Cat Music, deținută de afaceristul Dan Popi.

„Ia act de tranzacția părților și consfințește învoiala acestora. Cu recurs în 30 zile de la comunicare', se prezintă în în minuta instanței care pune, astfel, capăt procesului legat de drepturile conexe celor de autor inițiat de cei trei membri ai trupei, Dan Bălan, Arsenie Todiraș și Radu Sârbu, mai scrie aceeași sursă.

„A fost o discuție foarte liniștită'

Deținătorul casei de discuri Cat Music, Dan Popi, a dezvăluit cum au decurs negocierile între filma pe care o reprezintă și trupa O-Zone. Omul de afaceri a menționat că înțelegerea dintre ei a fost făcută la modul cel mai prietenesc cu putință.

„Da, avem o înțelegere. Era vorba de niște surse de venituri care nu existau la vremea semnării contractului original. A trebuit să negociem un procent pentru ei, am negociat, ei au fost mulțumiți și s-a terminat.

A fost o discuție foarte liniștită, practic ei ne-au acționat în judecată ca să ne pună cumva în întârziere, ca să nu se prescrie situația. Asta a fost toată socoteala', a declarat Dan Popi pentru sursa menționată.

O-Zone

„Procentul înțelegerii este cât se poate de confidențial'

Așadar, deși au ajuns la proces pentru a se putea înțelege în privința asupra contractului și au actualizat termenii acestuia, Dan Popi a susținut că a rămas în relații bune cu cei trei artiști. De asemenea, conform spuselor lui, convenit, de comun acord, ca termenii înțelegerii făcute să rămână confidențiali.

„Procentul înțelegerii este cât se poate de confidențial, la fel ca și valoarea afacerii. De altfel, judecătorul a fost de acord ca părțile să nu comunice nimic din rezultat, nu pot să spun mici, aș încălca condițiile tranzacției.

Eu am lucrat și voi lucra în continuate cu băieții, separat. Îmi pare rău că nu vor să se reunească. Cu Arsenie și cu Radu mă văd destul de des, cu Dan nu m-am mai văzut, dar înțeleg că nu mai e în Ucraina, ceea ce e foarte bine', a adăugat el.

Trupa O-Zone a înregistrat recorduri incredibile pentru muzica românescă

De-a lungul carierei lor, foștii membri ai trupei O-Zone au înregistrat recorduri incredibile în muzica românească. Piesa care i-a făcut faimoși în toată lumea, „Dragostea din Tei', s-a clasat pe primul loc în topurile muzicale în 30 de țări. De asemenea, a fost pe primul loc în Eurocharts, vreme de trei luni.

O - zone - Crede Ma - YouTube

Melodia care a fost interpretată și reînregistrată apoi de sute de cântăreți, inclusiv Rihanna, a câștigat, în timp, șapte discuri de platină, două de aur și unul de diamant. Însă, drepturile asupra piesei aparțineau casei de discuri Cat Music, nu celor trei artiști. De altfel, acesta a fost motivul procesului și actualizarea termenilor contractului.

Deși trupa O-Zone a fost admirată de oameni din toată lumea, cei trei foști membri nu ar fi tocmai în relații amiabile. Potrivit afirmațiilor făcute de-a lungul anilor, Todiraș și Radu Sârbu i-ar fi reproșat lui Dan Bălan că doar el ar fi vrut să aibă parte de succes și de bani.

„Nu a existat nici un contract și nici o remunerație clar stabilită pentru munca si efortul depus, toate câștigurile erau gestionate de Dan Bălan, cu toate că munceam cot la cot la spectacole, în sala de repetiții sau studioul de înregistrări.

Atât eu, cât si colegul meu Arsenie, ne mulțumeam cu dragostea și aplauzele publicului, aveam zile în care nu aveam bani de pâine', spunea Radu Sârbu în mediul online, după ce Dan Bălan ar fi susținut că lui i se datorează tot succesul trupei O-Zone.

Sursa: viva.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 3.4277608394623