Octombrie 27, 2021
Prinţesa Mako a Japoniei renunță la statutul regal pentru a se căsători
Prinţesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu iubitul ei din facultate, Kei Komuro – pierzându-şi astfel statutul regal. În conformitate cu legislaţia japoneză, doar femeile din familia imperială îşi pierd statutul dacă se căsătoresc cu un om de rând, dar nu şi bărbaţii.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

De asemenea, prinţesa a renunţat la ritualurile obişnuite ale unei nunţi regale şi a refuzat plata oferită femeilor din familia regală la plecarea lor din familie, transmite alephnew.ro. 

Mako este prima femeie din familia regală care a renunţat la ambele prerogative

Se aşteaptă ca, după căsătorie, cuplul să se mute în SUA, unde Komuro lucrează ca avocat. Mutarea a atras inevitabile comparaţii cu familia regală britanică Meghan Markle şi Prinţul Harry, ceea ce le-a adus porecla „Harry şi Meghan ai Japoniei”.

Prinţesa Mako a părăsit marţi reşedinţa sa din Tokyo pentru a-şi înregistra căsătoria, înclinându-se de mai multe ori în faţa părinţilor ei, prinţul moştenitor Fumihito şi prinţesa moştenitoare Kiko. De asemenea, ea şi-a îmbrăţişat sora mai mică înainte de a pleca, a relatat agenţia de ştiri Kyodo.

Mako s-a logodit cu Komuro în 2017, iar cei doi urmau să se căsătorească în anul următor. Dar căsătoria a fost amânată în urma unor ştiri despre problemele financiare ale mamei lui Komuro – se pare că aceasta ar fi luat un împrumut de la fostul ei logodnic şi nu i l-ar fi rambursat.

Palatul a negat că întârzierea ar avea legătură cu acest lucru, deşi prinţul moştenitor Fumihito a declarat că era important ca problemele financiare să fie rezolvate înainte de căsătorie.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.63568329811096