Octombrie 27, 2020
Primul muzeu de artă COVID din lume. Cum poate fi vizitat
Măştile, alcoolul sanitar şi hârtia igienică au devenit leitmotive în arta contemporană, inspirată de pandemie. Artiști din întreaga lume și-au unit inspirația și au creat pe Instagram primul muzeu COVID. Acesta are aproape 150 de mii de followers şi este gestionat de trei specialişti în publicitate de la Barcelona, transmite alephnews.ro.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ideea le-a venit în primele zile ale izolării când au văzut multe creaţii artistice despre pandemie. Au vrut să le salveze cumva şi să creeze un jurnal artistic al acestei perioade în care apropierea umană a devenit un lux. 

Aproape 50 de creaţii sunt prezentate zilnic la muzeul online CovidArtMuseum. Sunt selectate fotografii, ilustraţii sau clipuri video care transformă în artă tot ceea ce simţim cu toţii în aceste luni dificile. 

Unul dintre clipuri ne arată un glob înecat în gel hidroalcoolic, alte creaţii arată cum măştile ne transformă sau cum izolarea ne dezumanizează şi ne face tot mai trişti. 

Printre artiştii care sunt preluaţi pe pagina de pe Instagram a muzeului se numără şi români ca Dan Cretu. Creatorii muzeului nu reuşesc să ţină o evidenţă clară a autorilor. Mulţi artişti publică sub pseudonim şi îşi trimit creaţiile din toate colţurile lumii, stimulaţi de violenţa pandemiei, dar şi de speranţa victoriei asupra virusului.  



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 2.741902589798