Octombrie 03, 2016
Primul copil, a doua soție
Divorțurile și copiii în afara căsătoriei nu mai uimesc pe nimeni deja. Cum trebuie de procedat atunci când unul dintre soți sau chiar ambii au copii din alte căsătorii?

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

2 + 1
Ce asociații îți apar când rostești "tineri însurăței"?

Cel mai probabil, tineri fericiți, soț și soție care de curând au format o familie. Nimeni nu și-ar imagina lângă ei copii dintr-o altă căsătorie sau foști soți. Dar realitatea rar corespunde cu părerea noastră despre ea. Luând în considerare faptul că aproximativ 50% din mariaje se încheie cu divorțuri și șansele că alesul tău are experiență de căsătorie și tătic, sunt destul de mari, sau chiar femeia poate fi divorțată și crește un copil. Așa sau altfel, situații când noua familie este formată nu din doi, dar din trei și mai mulți membri, există.

Nu este deloc simplu să construiești o relație bună cu copilul soțului tău din precedenta lui căsătorie, dar e posibil.

Tată de weekend
În majoritatea cazurilor copiii rămân cu mama după divorț, ceea ce înseamnă că tatăl nu este implicat în viața fiului sau fiicei. Dacă alesul tău continuă să comunice cu copilul său de la fosta soție, asta dovedește faptul că el este responsabil. Nu încerca să-i interzici acest lucru. Mai devreme sau mai târziu îl vei cunoaște mai îndeaproape pe copilul soțului tău. Vei petrece timp cu el și în weekend îl veți lua la voi. Desigur că nu îi vei fi mamă (nici nu e necesar acest lucru), dar să întreții relații prietenești cu el, trebuie. Asta va influența pozitiv relația dintre voi doi.

Mult depinde de vârsta copilului, de faptul dacă este vorba de o fată sau băiat, motivele divorțului și desigur felul în care copilul tratează divorțul părinților lui. Copiii mici, până la 5-6 ani, de obicei nu suportă chiar atât de greu divorțul părinților, ceea ce nu putem spune despre adolescenți.

Așa sau altfel, să găsești limbă comună cu el este necesar.

* Nu vorbi niciodată de rău despre mama lui. Chiar dacă motivul divorțului a fost atitudinea sau acțiunile mamei, nu trebuie de spus copilului că mama lui este rea.

* Nu încerca să-l atragi pe copil cu cadouri scumpe. Mici atenții, precum baloane, creioane, cărți, sunt foarte potrivite. Nu-i cumpăra prietenia prin gadget-uri.

Citește continuarea în revista AQUARELLE din Octombrie 2016



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.94529485702515