Octombrie 06, 2021
Premieră istorică: Un grup de cineaști ruși a ajuns în cosmos
Pentru prima dată în istorie, un grup cineaști a fost lansat în spațiul cosmic pentru realizarea unui film. Nava spațială ”Soiuz MS-19”, cu o echipă de producție a filmului “Provocarea” a ieșit pe orbită, transmit RIA Novosti, citat de Sputnik Moldova.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Prin difuzor pe Baikonur s-a anunțat separarea navei spațiale de cea de-a treia treaptă a rachetei purtătoare Soiuz-2.1a, care a fost lansată de pe cosmodrom la ora 11:55, ora Moscovei.

Cu ”Soiuz MS-19” zboară cosmonautul Anton Șkaplerov, actrița Iulia Peresild și regizorul Klim Șipenko. Echipa de cineaști a plecat spre Stația Spațială Internațională pentru a produce „Provocarea”, primul film din istoria cinematografiei realizat cu actori profesioniști în spațiu.

De asemenea, în premieră istorică ”Soiuz” este pilotat spre Stația Spațială Internațională de un singur comandant, fără asistența unui inginer de bord.

La ora 15:12, ora Moscovei, echipajul de cineaști va acosta pe modulul “Rassvet” a segmentului rusesc al Stației. Deschiderea trapei și trecerea echipajului la bordul stației a avut loc aseară. 

Peresild și Șipenko se vor afla pe Stație 12 zile. Aterizarea acestora în stepele kazahe urmează să aibă loc pe 17 octombrie. 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.6314058303833