August 26, 2020
Premieră în România. Se înfiinţează Poliţia Animalelor
Proiectul înființării Poliției Animalelor prevede că animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă se constată că animalul este în pericol, transmite digi24.ro.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

De asemenea, polițiștii se pot folosi de forțele și mijloacele din dotare ca să acționeze pentru salvarea unui animal. Dacă va fi cazul, forţele de ordine pot filma sau fotografia animalul torturat, fără a cere cuiva acordul. 

În plus, animalele maltratate vor fi cazate în adăposturile publice pentru a fi tratate, apoi vor fi date spre adopție. Conform unei ordonanţe de urgenţă a Ministerului de Interne de la Bucureşti, care se referă la acest proiect, consiliile judeţene din ţara vecină, precum şi Consiliul General al Bucureştiului sunt obligate să pună la dispoziţie spaţii publice pentru cazarea animalelor aflate în pericol sau să încheie contracte cu grădinile zoologice. Temporar, acestea vor fi plasate în adăposturile ONG-urilor, responsabile de salvareaa şi protejarea animalelor. 

Poliția Animalelor va avea atribuții inclusiv în ceea ce privește animalele sălbatice și va fi în subordinea Poliției Române. Deocamdată proiectul e în fază de testare, care va dura 10 zile. În această perioadă, cei interesaţi de proiect pot trimite către Ministerul de Interne de la Bucureşti diferite propuneri şi sugestii. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.47709488868713