Octombrie 27, 2022
Povestea rochiilor iconice purtate de Prințesa Diana
Chiar și acum, la 25 de ani de la tragica sa trecere în neființă, Prințesa Diana rămâne unul dintre cele mai importante repere stilistice ale secolului XX. Iată în continuare povestea rochiilor iconice purtate de Lady Di în ocazii speciale.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Povestea rochiilor iconice purtate de Prințesa Diana

A fost lansată cartea „Diana: A Life in Dresses”. O carte scrisă de Claudia Joseph, reputat jurnalist în domeniul fashion. Volumul spune povestea rochiilor și tuturor pieselor vestimentare iconice purtate vreodată de Prințesa Diana.

Rochia de răzbunare

Designerul Christina Stambolian își amintește momentul în care Diana a venit la ea în magazin în anul 1991. Conform volumului „Diana: A Life in Dresses”, i-a cerut atunci o rochie specială pentru o ocazia specială. Rochia a fost realizată de doi specialiști în peste 6- de ore. Câțiva ani mai târziu, Diana a purtat rochia la o cină în Serpentine Gallery din Hyde Park. A fost rapid catalogată drept o rochie de răzbunare. Motivul? Exact în aceeași seară, Prințul Charles îi recunoscuse aventura cu Camilla Parker Bowles. În prezent, piesa vestimentară se află în seiful unei bănci și nu a mai fost văzută de ani de zile.

Rochia pentru portret

Prințesa Diana a purtat această rochie verde, creatie Victor Edelstein, pentru o fotografie portret oficială. Fotografia a fost realizată de Sir Terence Donovan în 1986. Rochia a fost cumpărată la o licitație în 1997. Poate fi văzută ocazional la Mejiro Fashion & Art College in Tokyo, Japonia.

Rochia purtată de două ori

Această rochie din mătase și dantelă, creație Victor Edelstein, a fost purtată de Diana în două ocazii diferite. Prima oară în 1987, la London’s Royal Festival Hall. Apoi, câteva luni mai târziu, Lady Di a purtat din nou rochia cu ocazia unei vizite de stat în Germania. În 1997, designerul Pat Kerr a cumpărat rochia care acum se regăsește în colecția sa personală.

Rochia Travolta

Pe 9 noiembrie 1985, Ronald Reagan și Nancy Reagan au găzduit o cină la Casa Albă. Prințesa Diana a purtat atunci o rochie semnată Victor Edelstein. Unul dintre cele mai iconice look-uri ale tuturor timpurilor. A accesorizat piesa vestimentară cu un colier cu perle și safire primit de la Regina Elisabeta a II-a. La eveniment, Diana a fost fotografiată dansând cu John Travolta.

Haina roșie Caroline Charles

Pe 8 martie 1982, Prințesa Diana a fost fotografiată cu bebelușul William pe aeroportul Aberdeen. Purta o haină roșie semnată Caroline Charles. Piesa este acum expusă în muzeul dedicat Prințesei Diana. O expoziție cu peste 1800 de piese care i-au aparținut cândva Prințesei Inimilor.

Sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.99480152130127