Aprilie 14, 2022
Pot bărbații și femeile să fie doar simpli prieteni? Adevărul despre relațiile platonice
O întrebare de milioane, care a fost pe buzele noastre de multe ori, nu-i așa? Ei bine, în cele ce urmează, vom căuta niște răspunsuri, vom prezenta puncte de vedere diferite, viziunea femeii și viziunea bărbatului în cee ace privește acest subiect spinos.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Prietenia platonică sau nu între un bărbat și o femeie a fost subiectul preferat al multor scriitori de-a lungul timpului, scenariști de la Hollywood sau pictori, artiști de tot felul. De multe ori există situații când una dintre părțile implicate în acea relație să-și dorească ceva mai mult decât o companie plăcută la o cafea.

La fel de bine se poate ca femeia sau bărbatul să fi dezvoltat deja sentimente pentru cel de lângă ea sau el. Atracția nu poate fi programată, fie există sau nu, așadar nu-i exclus ca o chimie electrizantă să existe și între ei. În plus, cei doi se pot baza pe amiciția lor puternică atunci când idilele cu alte persoane eșuează. Și devin atunci iubiți sau doar își plâng unul altuia pe umăr?

Versiunea ei

Allison White, care este life coach pe www.goop.com (un soi de instructor în ale vieții) ne sfătuiește pe cei aflați în asemena situații incerte să nu ne mai concentrăm pe apărarea naturii platonice a relației nostre cu cineva de sex opus. Tot ea ne pune să ne întrebăm dacă există sau nu atracție între noi. Poate îl păstrăm lângă noi pe cel mai bun prieten al nostru – care se întâmplă să fie bărbat! – pentru egoistul motiv că, dacă nu progresăm în alte relații sentimentale, măcar aveam la cine să ne întoarcem.

O altă întrebare pe care trebuie să ți-o pui, dacă vrei să știi cum poate evolua relația ta cu un bărbat pe care-l știi de mult și cu care te distrezi… și atât, este legată de gelozie. Începe să-ți fiarbă sângele în vine atunci când el îți povestește cum a întâlnit o femeie frumoasă și cât de bine se simte cu ea? Mai mult de-atât, dacă amicul tău ar avea o prietenie similară cu altă femeie, te-ar deranja?

Întrebările pe care trebuie să ți le pui

Dacă răspunsul tău sincer la toate aceste întrebări este negativ, n-ai de ce să-și faci probleme. Nu vă leagă decât o simplă amiciție, care, cel mai probabil, nu va evolua în nimic altceva pe viitor. Dacă răspunsul tău e afirmativ, trebuie să privești lucrurile din altă perspectivă decât până acum. Și e oare cazul să acționezi în vreun fel, să-i destăinui adevăratele tale sentimente?

Un lucru trebuie să-ți fie clar – oamenii sunt complecși și, de cele mai multe ori, nu-și pot lua tot ce au nevoie de la o singură persoană. Așadar analizează bine situația înainte de-a face primul pas. E posibil ca distracția, încrederea și toate lucrurile bune pe care le ai cu amicul tău să nu fie decât așa ceva și nimic mai mult. Până la urmă, o prietenie pe asemenea lucruri se bazează.

Nu poți compara o prietenie de ani în șir, intimitatea simțită cu o persoană care te știe de mult timp, cu o relație la început de drum, fie ea și intimă. E nevoie de timp pentru a te apropia de altcineva la fel de mult ca cu amicul tău din liceu sau copilărie, de pildă. Până la urmă, poți să-ți menții ambele relații și să-ți iei din ele ce-ți trebuie. Doar să fii convinsă că sunt două lucruri separate – amicul rămâne amic, iar iubitul, iubit.

Versiunea lui

Din punctul de vedere al unui bărbat – adică al soțului lui Allison, scenaristul David White – lucrurile sunt complicate și… rămân așa. El n-a întâlnit nicio prietenie platonică între un bărbat și o femeie (decât dacă unul dintre ei este homosexual sau lesbiană), care să fie clară și frumoasă de la un capăt la altul. Tensiunea sexuală apare la un moment dat și strică totul, în viziunea lui.

Vrem cu toții să ne considerăm niște adulți maturi, care știu ce fac în viața lor și a altora, însă e limpede că bâjbâim cu toții din când în când. Iar aceasta este una dintre acele situații, susține David. Fiecare dintre noi suntem programați sexual încă de la începutul timpurilor și nu putem face abstracție de asta în niciun fel.

Concluzia

Așadar părerile sunt împărțite în privința unei relații între un bărbat și o femeie. Important e să-ți dai tu seama ce se întâmplă în viața ta și să nu te trezești că-ți lipsește ceva într-o bună zi. Amicul tău are potențial de iubit sau nu? Mai important de-atât, ești geloasă pe alte femei din viața lui sau nu? La asta se reduce totul. Vezi ce-ți spune instinctul, inima, nu analiza prea mult situația, nu ține nimic de rațiune aici. Doar cum simți este crucial în asemenea situații complexe!

Sursa: clickpentrufemei.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.6807107925415