Februarie 16, 2017
Pericolele psihologice din spatele selfie-ului
Fenomenul selfie s-a răspândit fulgerător în scurt timp și a devenit binecunoscut, mai ales în rândul tinerilor. La început acestea erau folosite rar, doar pentru a imortaliza niște momente deosebite. Acum însă acestea plictisesc, sau ne amuză. Vezi mai jos în ce mod selfie spune despre noi mai mult decât am crede și chiar poate dezvălui anumite probleme psihologice.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Narcisism și neacceptare de sine

În mediul online vor fi mereu oameni mai frumoși, mai deștepti, mai, mai decât tine. Din acest motiv, rețelele de socializare, prin intermediul selfie-urilor, pun o piedică în calea comunicării și cunoașterii reale dintre oameni. Psihologii afirmă că fenomenul selfie este astfel o formă de narcisism, un strigăt după atenție întemeiat pe neacceptare de sine și apare din dorința de a fi iubit și acceptat de ceilalți.

Singurătate și Izolare

Este diferență atunci când faci selfie într-o gașcă de prieteni și atunci când ești doar tu. Dacă amatorii de selfie au mai multe poze unde sunt doar ei singuri, aceaste imagini dezvăluie faptul că persoanele respective au o lume a lor, sunt mai introvertiți, singuratici și nu se pot adapta în colectiv.

Selfie-ul duce la distrugerea echilibrului interior

S-a demonstrat că persoanele echilibrate care sunt cu adevărat mulțumite de calitatea relațiilor pe care le au în viața lor, postează cât mai puțin pe rețelele de socializare. Acestea nu au dorința de a afișa sau de a demonstra ceva cuiva, găsind în viața reală tot de ce au nevoie. Atunci când persoana postează selfie-uri în exces, din contra, caută aprobarea celor din jur și menținerea unei imagini de sine pozitive.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.69105100631714