Septembrie 28, 2018
Orchestra de muzică populară „Folclor” a împlinit 50 de ani de la fondare
Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la fondarea Orchestrei de muzică populară ,,Folclor”, la Filarmonica Naţională ,,Serghei Lunchevici” a avut loc un concert jubiliar cu participarea membrilor formaţiei, condusă de maestrul Petre Neamţu.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În semn de înaltă preţuire, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării Monica Babuc, a decernat Diploma Guvernului de gradul I Orchestrei de muzică populară „Folclor” şi prim-dirijorului Petre Neamţu, pentru excelenţă în activitatea de creaţiei, măiestrie artistică, promovarea valorilor culturale autentice, precum şi cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la fondare Orchestrei.

 

 

În cadrul concertului aniversar au evoluat mai mulți interpreți ca: Vasile Iovu, Maria Sarabaş, Mihail Muntean, Nicolae şi Isidor Glib, Zinaida Bolboceanu, Nicolae Paliţ, Surorile Osoianu și alți interpreți. Ansamblul „Folclor” a fost înfiinţat în anul 1968 de către Dumitru Blajinu.

 

 

Din 1985 conducător artistic a devenit Petre Neamţu. Orchestra ,,Folclor” a promovat imaginea Republicii Moldova peste hotarele ei, și este apreciată de publicul din România, Rusia, Ucraina, Austria, Danemarca, Germania, India, Polonia, Nicaragua, Nepal, SUA etc. Iar soliştii-vocalişti, dar şi instrumentişti, care şi-au început cariera artistică în acest colectiv, au devenit laureaţi ai prestigioaselor concursuri naţionale şi internaţionale.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 3.3037271499634