Ianuarie 25, 2021
Opt sfaturi pentru o bucătărie funcțională, modernă și armonioasă
Bucătăria nu mai este doar locul în care gătim, ci și locul unde petrecem timp cu familia sau prietenii, iar grija de a avea un spațiu util și frumos a devenit o provocare continuă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Dar cum reușiți să îmbinați perfect cele două aspecte? În primul rând, sfatul nostru este să investiți într-o masă de bucătărie de calitate. Dacă dețineți un spațiu mai mic, puteți opta pentru o masă extensibilă pe care să o măriți în momentul în care luați prânzul împreună, aveți invitați sau v-ați hotărât pentru o seară de rummy alături de prieteni. De asemenea, dacă locuința vă oferă această posibilitate, renunțaţi la unul dintre pereți și adoptaţi stilul open space, modificarea fiind de mare efect. Apoi, pe lângă masă și dimensiunile camerei, mai sunt foarte multe detalii care compun o bucătărie utilă și deosebită.

1. Peninsula / Spațiu de pregătit mâncarea
Trebuie să profitați la maximum de blaturile dumneavoastră, aceasta fiind cheia unei bucătării funcționale. Așadar, dacă nu aveţi circumstanțele necesare pentru o insulă, puteți opta pentru o consolă sau peninsulă, cu chiuvetă încorporată, unde să curățați, tăiaţi și să clătiți rapid legumele.

2. Renunțaţi la dulapuri
Rafturile deschise sunt extrem de utile având un acces facil la pahare, farfurii și alte ustensile de care aveţi nevoie. De asemenea, dacă încăperea nu este foarte înaltă, acestea vor contribui la crearea unui spațiu aglomerat și sufocant din punct de vedere vizual.

3. Instalaţi lumină puternică
Luminile intense sunt potrivite pentru bucătărie, mai ales deasupra peninsulei sau consolei pentru gătit. Astfel, puteţi folosi o lustră pe care să o amplasaţi deasupra spațiului dedicat pregătirii mâncării.

4. Folosiţi tonuri deschise
Atunci când alegeţi mobila de bucătărie acordaţi o atenție sporită culorilor ei. O cameră luminoasă, atât de la lumina naturală, cât și de la culorile pe care le folosiţi pentru vopsirea pereților, a ușilor, va părea mult mai vastă și primitoare. În plus, urmele mâinilor pe ușile dulapurilor nu se vor mai vedea atât de pronunțat și de agasant.

5. Alegeţi o chiuvetă cu tocător
Tocătoarele de lemn sau sticlă care se pot aplica peste cuva chiuvetei sunt perfecte dacă aveţi nevoie de mai mult spațiu pentru gătit. Vă va fi mult mai ușor să tocaţi rapid legumele sau fructele și nu veţi mai face foarte multă dezordine în bucătărie.

6. Adăugaţi plante
Plantele schimbă orice cameră, iar în bucătărie vor arăta perfect. Fie că veţi opta pentru mirodenii verzi, precum busuioc, cimbru sau oregano, fie că veţi alege plante ce purifică aerul, acel verde crud va arăta minunat în bucătărie.

7. Optaţi pentru suprafețe rezistente
Durabilitatea materialelor din care este făcută mobila contează foarte mult și, chiar dacă iubiți lemnul, în cazul blatului vă sugerăm achiziționarea unuia din granit. Acesta este termorezistent, așadar veţi scăpa de stresul folosirii diverselor instrumente pentru a acoperi blatul atunci când scoateți o tavă fierbinte din cuptor sau mutați o oală de pe aragaz.

8. Folosiţi-vă de suporții de perete
Fie că vreţi să mai câștigaţi un pic de loc pentru pahare sau vă gândiţi chiar să scoateți arsenalul de cratițe, acești suporți în perete se vor dovedi a fi extrem de utili. Astfel, veţi obține nu doar un look modern și inedit în bucătărie, dar veţi reuși să faceţi loc în dulapuri pentru lucruri care nu pot fi expuse.

Un aspect important pentru ca o bucătărie să fie funcțională este reprezentat de calitatea electrocasnicelor. În privința acestora încercaţi să nu faceţi economii și să investiţi în lucruri de valoare, care să vă ajute și să fie durabile.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.73533582687378