August 06, 2018
Musaca grecească. Află cum să o prepari!
Învață să gătești cele mai delicioase preparate din bucătăria grecească.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Bucătăria grecească are o istorie bogată, de peste 4000 de ani. Cele mai gustoase reţete din bucătăria grecească: fasolada, salată grecească, tzatziki, fasolakia freska, gyros, souvlaki, și multe altele. Astăzi, noi îți vom dezvălui cum se prepară Musaca grecească, o mâncare cu adevărat deosebit de gustoasă. Vei avea nevoie de:

 

Ingrediente

  • - 4 vinete
  • - 750 g carne tocata de vită
  • - un morcov
  • - o ceapă
  • - un ardei gras
  • - o lingură pasta de tomate
  • - 3 cartofi 
  • Pentru sosul bechamel:
  • - 75 g unt
  • - 75 g făină
  • - 600ml lapte
  • - 2 oua
  • -  sare și piper

Mod de preparare

Tocați ceapa, morcovul și ardeiul gras. Căliți ingredientele în ulei de măsline. Adăugați carnea tocată cu puțină apă. După ce carnea s-a călit, adăugați pasta de tomate diluată în 100-150 ml apă, adăugați puțină sare și piper. Lăsați să fiarbă 10-15 minute.



Pentru sosul bechamel topiți untul, adaugați făină și amestecați până când veți obține o masă moale. Treptat, adăugați laptele, amestecați până când sosul se îngrașă.

 

Vinetele trebuie tăiate felii (3-4 mm grosime) și mai apoi călite puțin în ambele părți. Un strat de vinete trebuie așezat pe un vas termorezistent. Acoperiți vinetele cu un strat de carne tocată.

Bateți ouăle și adăugați-le peste sosul bechamel. Mai apoi amestecați până când devine o masă integrală. Un strat de sos turnați-l peste carnea tocată. Rând pe rând faceți mai multe straturi după aceeași consecutivitate, ultimul, însă, trebuie să rămână cel de carne.


La final așezați un strat de cartofii feliați și fierți. Acoperiți cartofii cu restul de sos bechamel. Coaceți în cuptor, la 160C, timp de 30-40 de minute.

 



Poftă bună!

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.75978875160217