Ianuarie 06, 2017
Metode de diagnosticare de ultimă oră
Consecințele chiar si celei mai înspăimântătoare boli pot fi prevenite dacă este detectată la timp și se iau măsurile necesare. Despre noile metode de diagnostic am discutat cu medicii din centrul medical Excellence, unde sunt echipamente de ultimă oră, unice în Moldova, cele mai noi tehnologii și profesioniști de înaltă calificare.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Metoda: Videoelectroencefalografia (VideoEEG)

Povestește Irina Martin- specialist în diagnostică funcțională în neurologie, medic de categorie superioară

Specialistii centrului medical Excellence au o experiență practică și științifică vastă în diagnosticul diferitelor boli ale sistemului nervos la adulți și copii. Pe lângă aceasta, avem echipamente performante, care contribuie în mare parte la eficacitatea cercetării. 

Videoelectroencefalografia este o metodă unică de cercetare.La etapa actuală, reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de cercetare a activității creierului uman, este absolut inofensivă, nedureroasă și non-invazivă. Poate fi o examinare standard de 20 de minute, cât și una monitorizată, când se efectuează o înregistrare de durată, sincron a electroencefalogramei, înregistrările video și audio ale activității pacientului. O astfel de investigație durează câteva ore (poate dura până la 24 de ore, inclusiv cu înregistrarea somnului).

 

Examinarea este indicată atunci când se urmărește diagnosticarea bolilor sistemului nervos central și identificarea cauzelor cârceilor, crizelor de diferit ordin, leșinului. VideoEEG este indicată în cazurile tipurilor complexe, din punct de vedere clinic, ale convulsiilor, atunci când EEG simplă nu oferă posibilitatea să se ajungă la concluzii ferme. Este important de știut că multe dintre stările convulsive nu sunt epileptice, au un caracter psihogen, dar seamănă cu acele crize epileptice. În astfel de cazuri, videoEEG permite determinarea caracterului non-epileptic al crizelor, determinarea prescrierii sau anulării curelor cu medicamente antiepileptice costisitoare, care au efecte secundare.

Iar despre monitorizarea Holter,Treadmill test, aparatul DEXA Holodgic Discovery, videoendoscopul de ultimă generație EXERA III și comentariile specialiștilor asupra acestora citiți în numărul AQUARELLE Ianuarie 2017.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.83817887306213