August 28, 2020
Mergi la grătar, dar nu te îngraşi. Uite cum poţi să te menţii în formă
Grătarul nu trebuie să fie neapărat o bombă calorică care îți strică dieta. Cât timp ții cont de câteva reguli simple, te poți bucura de mâncare delicioasă fără să pui un kilogram pe tine, scrie cosmopolitan.ro.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

AI GRIJĂ CE ȘI CÂT RONȚĂI

Până când grătarul e gata, cel mai probabil bei niște suc și ronțăi ceva – covrigeii, biscuiții sărați sau nachos sunt alegeri comune. Pentru a evita să ronțăi prea mult, mănâncă ceva sănătos și plin de nutrienți la micul dejun. În acest fel, n-o să-ți fie poftă de altceva până când grătarul este gata. Cât despre suc, știi deja ce să faci: înlocuiește-l cu apă, limonadă sau fresh-uri de fructe.

FĂ ALEGERI SĂNĂTOASE CÂND VINE VORBA DESPRE CARNE

Alege carnea de pui și evită burgerii și hotdogii, mai ales că aceştia conţin multă pâine albă. Dacă nu ai altă opțiune, pune carnea de burger sau hotdog-ul pe o singură felie, ca și cum ai face un sandwich simplu. O recomandare mai sănătoasă ar fi să folosești o frunză de salată.

NU NEGLIJA LEGUMELE ȘI FRUCTELE

Legumele sunt la fel de delicioase la grătar precum carnea. Unge-le cu un strop de ulei de măsline și presară din belșug condimente. Ba chiar și unele fructe merg puse pe grătar: încearcă pepene roșu, mango sau piersică, pe care să le consumi apoi cu un topping de ricotta.

ADU CEVA DE ACASĂ

Ca să „nu faci fițe” legate de mâncare, e mai simplu să aduci și tu un preparat de acasă. În felul acesta, vei ști sigur că există și o opțiune sănătoasă pe care o poți consuma.

EVITĂ SOSURILE

Sosurile pentru sandwich-uri și topping-urile pentru salate au în general mult zahăr și grăsimi. Evită maioneza și sosul barbeque și alege ketchup și muștar.

FĂ MIȘCARE

Dacă spațiul îți permite, fă puțină mișcare după ce mănânci. Propune un joc de volei, frisbee sau chiar darts. Orice formă de mișcare te va ajuta să arzi câteva calorii.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.61086487770081