Ianuarie 30, 2018
Libertatea în relație: când înțelegem că am depășit limita?
Fiecare din noi simte nevoia de a fi liber și de a se refugia din când în când. Uneori simțim chiar nevoia de a fi singuri, pentru o mică perioadă de timp. Însă, fiecare înțelege libertatea în felul său. Astfel, libertatea într-o relație este un concept foarte subiectiv.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Limitele libertății în cuplu trebuie să fie stabilite la timp, adică, încă de la început. Pentru a nu traumatiza partenerul, spunându-i peste un an de ce ai nevoie tu pentru a fi fericit, trebuie să i-o spui de la început, chiar dacă îți este frică că vei putea pierde partenerul de viață. Dacă persoana nu acceptă anumiți factori ai libertății tale, atunci se va retrage. Fii sigur, mai devreme sau mai târziu, oricum o va face, de altfel, nici n-ai încotro. De aceea, limitele libertății trebuie stabilite încă din start. 

 

 

Libertatea în cuplu trebuie să fie negociabilă, pentru că în cuplu sunt doi oameni, și nu unul. În relația de cuplu este nevoie de compromisuri, și ele sunt de două tipuri: constructive și distructive. Dacă-i permiți partenerului ceva, doar din teama de a-l pierde, nu-i ok. Totodată, dacă nu-i oferi libertate partenerului de viață, relația voastră va deveni toxică. Nu e bine ca unul dintre parteneri să-i nege dorințele de a-și trăi viața celuilalt, doar din propria dorință. În cuplu este nevoie de comunicare. Dacă partenerul nu aude ceea ce-i zici, atunci e vina lui. Nu trebuie să-ți calci în picioare respectul de sine, dacă cel din urmă nu aude ce-i vorbești, înseamnă cu nu sunteți compatibili. Partenerul nu trebuie rugat, el singur trebuie să-și dea seama de unele chestii. Dacă nu o face, înseamnă că nu ai ce pierde. 

 

 

Ceea ce este interzis devine intrigant.  Este important sa vedem clar diferenta intre interdictiile, si intelegerile asumate si respectate dintr-o relație. Chiar dacă înțelegi că trebuie să-l lași pe partener să iasă cu prietenii la un poker, să facă ceea ce vrea să facă, să-i dai un moment de respiro, să nu lași prea libere hățișurile, căci libertatea din cale afară nu e ok. Dacă partenerul tău ajunge să-și petreacă mai mult timp cu prietenii decât cu tine, deja ceva nu e în regulă. Sau nu-i mai placi, sau nu-l mai satisfaci, sau timpul petrecut alături de tine nu-i mai aduce plăcere sau pur și simplu, a apărut o altă ea. Ieșirile prea dese cu prietenii duc la destrămarea relației. Libertatea în cuplu trebuie să fie echilibrată. Trebuie să aveți timp unul pentru celălalt și fiecare pentru sine. 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.65911602973938