Septembrie 29, 2022
Lady Gaga, boala cronică de care suferă. Milioane de oameni sunt în situația asta
Dacă suferi de disconfort în orice parte a corpului tău de 12 săptămâni sau mai mult, s-ar putea să fii unul dintre milioanele de oameni care trăiesc cu dureri cronice. Lady Gaga este unul dintre ei.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Această afecțiune, care poate fi o durere “intermitentă” sau continuă, înseamnă că unii oameni nu pot munci, nu pot mânca corect sau nu se pot bucura pe deplin de viață. Cele mai frecvente tipuri de dureri cronice, potrivit organizației de supraveghere a sănătății Nice, sunt durerile de spate (prezente în 53% din cazuri), durerile de cap (48%) și durerile articulare (46%).

Durerea cronică afectează 38% dintre femei și 40% dintre bărbați. Și, deși două treimi dintre pacienți au peste 75 de ani, poate afecta toate vârstele, inclusiv copiii. Cântăreața Lady Gaga, în vârstă de 36 de ani, a povestit recent că simte dureri “în tot corpul” din cauza unei afecțiuni cronice, fibromialgia.

Lady Gaga on Twitter: "I am so beyond grateful to be nominated by the  @SAGawards for my performance in House of Gucci. To be recognized by fellow  actors touches my heart and

„Este foarte diferită de durerea acută pe care o resimțiți după o accidentare și care dispare cu medicamente sau tratament. Uneori, declanșatorul durerii cronice nu este niciodată cunoscut. Se întâmplă atunci când leziunile tisulare s-au vindecat, dar corpul tău crede în continuare că este în pericol. Este ca și cum ai avea un sistem de alarmă defect care trimite semnale continue către creierul tău. Nervii devin foarte suprasensibilizați, astfel încât chiar și lucruri mici pot provoca durere – și asta se joacă într-o buclă automată', a declarat pentru Sun on Sunday Health, dr. Amanda Dee.

Medicii de familie prescriu adesea analgezice opioide de mare putere, dar Dr. Dee spune că este necesară și o abordare holistică, inclusiv gestionarea impactului psihologic al vieții cu durere.

Psihologul clinician autorizat a declarat: „Aceasta poate pune stăpânire și poate afecta calitatea vieții dacă cei care suferă de durere nu au primit ajutorul potrivit. Oamenii se pot simți izolați, pentru că, de multe ori, durerea ajunge să preia conducerea.'

Impactul asupra sănătății mintale este atât de semnificativ încât unul din cinci bolnavi are gânduri sinucigașe, potrivit Dr. Dee. Dar există lucruri pe care oamenii le pot face acasă pentru a ajuta.

Is Lady Gaga Launching Haus Laboratories Skin Care? Fans Think So | Allure

„Durerea cronică nu poate fi întotdeauna vindecată, dar poate fi gestionată. Este nevoie de sprijin psihologic pentru a trăi cu ea. În primul rând, este foarte important să excludeți orice cauză subiacentă cu medicul dumneavoastră de familie. Apoi, pacienții trebuie să găsească setul de instrumente potrivite pentru a trăi cu ea și a se bucura de viață.', a mai spus specialistul.

Câteva moduri de a gestiona aceasta durere cronică sunt cunoașterea exactă a simptomelor, somnul, exercițiile de respirație, activități sociale.

Sursa - avantaje.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.3031861782074