Aluat:
1.4 kg de faina,
2 oua,
450 ml de apa
Umplutura: 700 g de amestec de carne tocata de vita si porc,
sare,
1/2 de lingurita de piper,
1 lingurita de seminte de chimen,
2 cepe mici,
1/2 de lingurita de coriandru,
1/2 de lingurita de boia dulce,
apa.
Pune 1 kg de faina intr-un bol, adauga ouale in mijlocul fainii, adauga 450 ml de apa calda. Amesteca ingredientele pana ce aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Imparte aluatul in doua. Intinde prima parte cu un sucitor, si decupeaza cu gura unui pahar forme in el, pentru a modela galustele. Amesteca intr-un bol carnea cu condimentele si pune si multa apa, aproximativ 500 ml, astfel incat galustele sa aiba multa zeama. In mijlocul formelor decupate pune cate o lingura de amestec de carne, apoi impatureste galustele.
Pune cu atentie galustele intr-o oala adanca, la fiert, in apa cu sare, cate 10-15 in acelasi timp si fierbe-le timp de 15 minute. Galustele Khinkali se servesc fierbinti, fara nicio garnitura. Nu uita ca varful lor nu se mananca in traditia georgiana, se lasa pe farfurie pentru ca la sfarsit sa numaram cat de multe am mancat.
Pofta buna!