Noiembrie 19, 2019
Khinkali georgian! Află cum să prepari acest deliciu
Khinkali este o galusca din aluat umpluta, care provine din Caucaz, mai precis din regiunile georgiene Pshavi, Mtiuleti and Khevsureti. Galusca din aluat se umplu cu carne tocata, deseori picanta, de porc sau de vita, condimentata mai ales cu coriandru. Cand se mananca, de obicei simple, se rupa varful mai intai, carei nu se mananca in traditia georgiana, pentru ca persoana care le savureaza sa poata numara la sfarsit cate a mancat. Apoi se bea sucul din ea, pentru ca galusca sa nu se sparga si abia apoi se savureaza pe de-a intregul. Reteta traditionala difera in functie de regiune. Noi ti-o oferim pe cea mai simpla.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ingrediente pentru Khinkali georgian:

Aluat:

1.4 kg de faina,

2 oua,

450 ml de apa

Umplutura: 700 g de amestec de carne tocata de vita si porc,

sare,

1/2 de lingurita de piper,

1 lingurita de seminte de chimen,

2 cepe mici,

1/2 de lingurita de coriandru,

1/2 de lingurita de boia dulce,

apa.

 

 

Cum prepari Khinkali georgian:

Pune 1 kg de faina intr-un bol, adauga ouale in mijlocul fainii, adauga 450 ml de apa calda. Amesteca ingredientele pana ce aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Imparte aluatul in doua. Intinde prima parte cu un sucitor, si decupeaza cu gura unui pahar forme in el, pentru a modela galustele. Amesteca intr-un bol carnea cu condimentele si pune si multa apa, aproximativ 500 ml, astfel incat galustele sa aiba multa zeama. In mijlocul formelor decupate pune cate o lingura de amestec de carne, apoi impatureste galustele.

Pune cu atentie galustele intr-o oala adanca, la fiert, in apa cu sare, cate 10-15 in acelasi timp si fierbe-le timp de 15 minute. Galustele Khinkali se servesc fierbinti, fara nicio garnitura. Nu uita ca varful lor nu se mananca in traditia georgiana, se lasa pe farfurie pentru ca la sfarsit sa numaram cat de multe am mancat.

Pofta buna!

 

sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.77780938148499