Iulie 26, 2017
Jamsu, una dintre cele mai ușoare și eficiente tehnici de machiaj în 2017
Coreenii, probabil, sunt mai cunoscuți pentru brandul Samsung, însă fashionistele știu cel mai bine această parte a Asiei pentru produsele cosmetice de calitate superioară, dar și pentru tehnicile inovative în ceea ce privește machiajul.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Coreencele sunt experte atunci când vine vorba de ascunderea imperfecțiunilor și obținerea unor ochi mari, aproape ca de păpușă, așa că avem multe de învățat de la ele din acest punct de vedere!

Astăzi îți prezentăm una dintre tehnicile de machiaj coreene aflate în plină ascensiune în 2017:  Jamsu!

În ce constă tehnica de machiaj Jamsu

În limba coreeană, „jamsu” înseamnă „scufundare”, iar această tehnică de machiaj este pe cât de bizară, pe atât de eficientă: prin afundarea feței într-o suprafață de apă, fondul de ten este fixat, iar pielea de pe față capătă un aspect foarte catifelat. Poate că este greu de crezut că o astfel de tehnică ar funcționa, dar te invităm să o încerci ca să te convingi.

Iată cum să aplici această tehnică de machiaj populară în 2017:

 

1. Curăță tenul și exfoliază-l, apoi dă-te cu un primer care îți hidratează pielea. Dacă ai porțiuni de piele roșiatice sau coșuri, acoperă-le cu concealer verde, o culoare care neutralizează nuanța roșie a zonelor respective. 

2. Dă-te cu fond de ten sau cu cremă BB - poți folosi inclusiv un produs care știi că nu ține mult, pentru a testa rezultatele acestei tehnici.

3. Dacă ai pielea foarte albă, dă-te cu pudră de talc pe față, iar dacă ai pielea normală, dă-te cu o pudră care să se potrivească nuanței tenului tău. Poți, de asemenea, să amesteci pudra obișnuită cu pudră de talc, pentru a da tenului luminozitate. Folosește un burete de machiaj pentru a întinde pudra pe față.

4. Prinde părul la spate, astfel încât să nu rămână șuvițe libere deloc. Umple un vas mare cu apă, unul în care să încapă fața, pe care trebuie să o ții în apă 15-20 de secunde dacă ai pielea uscată și 30 de secunde dacă ai pielea normală sau uleioasă, deoarece apa intră mai ușor în piele dacă nu este produs mult sebum. Dacă nu poți să stai cu fața în apă tot acel timp, poți să o scufunzi de câteva ori, până trece timpul recomandat.

5. Ia un prosop curat și tamponează foarte ușor chipul pentru a șterge excesul de apă - în niciun caz nu trebuie să masezi tenul, pentru a nu îndepărta stratul de machiaj.

6. Dă-te cu machiaj așa cum o faci în mod obișnuit și vei observa cum tenul este mult mai catifelat și mai neted, iar fondul de ten va rezista cu câteva ore mai mult.

Iată și un videoclip în care poți vedea pas cu pas cum se aplică această tehnică de machiaj:



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.59087014198303