Iulie 06, 2021
Isaac Newton nu s-a însurat niciodată şi a murit virgin la 84 de ani. Care a fost motivul?
Sir Isaac Newton este considerat una dintre cele mai strălucite minţi ale omenirii. „Tatăl fizicii moderne‟ a studiat alchimia, optica, gravitaţia şi alte numeroase aspecte ale ştiinţei şi ale matematicii pe întreaga durată a vieţii sale în care n-a reuşit să-şi facă prea mulţi prieteni. De ce a rămas un însingurat toată viaţa sa?

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Potrivit calendarului iulian folosit în Anglia la acea vreme, Newton s-a născut prematur în ziua de Crăciun a anului 1642, la numai câteva luni de la moartea tatălui său analfabet. Când avea trei ani, mama lui s-a măritat cu un om cu bani, Barnabas Smith pe numele lui, care nu şi l-a dorit pe Isaac ca fiu vitreg, motiv pentru care copilul a fost părăsit de mamă şi lăsat complet în grija bunicilor săi. Abandonul simţit atunci de băieţel a marcat întreaga existenţă a viitorului om de ştiinţă, care şi-a găsit consolarea în studii şi o singurătate cruntă, scrie clickpentrufemei.ro. 

Nimeni nu s-ar fi aşteptat ca fiul unui ţăran analfabet din comitatul Lincolnshire (Anglia) să ajungă unul dintre cei mai mari savanţi din istorie. Studiile şi cercetarea i-au ocupat tot timpul, de aceea Iaac Newton nu a avut o relaţie sau familie şi a murit virgin.

A sacrificat orice pentru ştiinţă şi a făcut chiar lucruri nebuneşti. De exemplu, o dată şi-a înfipt un ac în globul ocular, pentru a testa o teorie despre proprietăţile luminii.

De fapt, singurătatea pe care a căutat-o întreaga sa viaţă şi neîncrederea în oameni, pe care a dezvoltat-o de mic, l-au determinat pe Isaac să nu caute niciodată compania femeilor. Şi nici pe cea a bărbaţilor. Astfel, a ales împăcat celibatul, pentru a nu risca să mai fie vreodată părăsit şi rănit de cineva drag.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.808518409729