Septembrie 12, 2017
În doi: Alexandru și Alina Mârza
Perechea tânără și carismatică Alexandru și Alina Mârza – un exemplu evidențiat cu o combinație fericită dintre carieră de succes și o viață de familie. Alexandru, directorul companiei Dermocosmetica Moldova, împreună cu soția sa Alina, educă doi băieței activi – cea mai bună dovadă de o adevărată dragoste.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cunoștință în rețea

Alina

Noi ne-am cunoscut în 2009 pe internet. Așa s-a primit, că primul pas în relațiile virtuale l-am făcut eu. Eu am văzut profilul lui Alexandru, și fotografiile de acolo și i-am scris prima. I-am propus prietenie. Neștiindu-l în realitate, am înțeles că el este bărbatul meu. Probabil, aceasta și este intuiția feminină.

Alexandru

Eu nu sunt amator să petrec timpul în fața computerului, să comunic în lumea virtuală. De aceea în prima perioadă câteodată chiar ne certam pe internet, pentru că eu nu eram vorbăreț, iar ea aștepta de la mine emoții. Mai apoi a fost clar, că deja a sosit timpul să ne vedem, să discutăm în real.

Alina

Prima noastră întâlnire nu prea arăta ca o cină romantică. Chiar dacă Alexandru a venit cu un trandafir, ceea ce m-a surprins mult, noi eram într-o companie cu prieteni comuni, de aceea o vedere clasică nu s-a realizat. Dar principalul e că noi ne-am văzut, am discutat și mai mult nu ne-am reîntors la convorbirea-online.

Alexandru

Cunoașteți, că sunt oameni ca și cum parcă te trezesc din somn, îți dăruiesc emoții noi, adaugă culori, schimbă lumea din jur. Anume astfel de om a devenit Alina. Până să mă cunosc cu ea, fiecare zi a mea semănau între ele: serviciu-acasă, acasă-serviciu. La acel moment aceasta îmi părea normal și eram mulțumit de viața mea. Dar Alina parcă a deschis pentru mine o lume nouă, m-am schimbat eu, mi-am schimbat atitudinea față de viață, celor din jur, petrecerea timpului ș.a. După caracter eu cu Alina suntem total opuși unui altuia, dar împreună ne completăm și creăm atmosfera în care ne este comfortabil și comod.

 

Ca în filme

Alina

La întâlnirea personală cu Alexandru s-a dovedit să fie așa cum eu mi l-am imaginat. Mie niciodată nu mi-a părut rău, că am luat inițiativă. În Alexandru eu am găsit anume acele calități, care-s necesare să le aibă un bărbat adevărat. După un an de cunoștință, noi am devenit o familie. Apropo, Alexandru niciodată nu a fost romantic. Perioada de „bomboane-buchete” a trecut fără 101 de trandafiri, serenade și înscripții „Eu te iubesc” sub fereastră. Dar sunt fapte, care semnifică cu mult mai mult. Cel mai gingaș și fapt romantic a fost cererea de căsătorie. În acea seară Alexandru m-a mirat enorm.

Alexandru

Este un film bun „Mama-vitregă” cu Julia Roberts și Edd Harisson. Eroul principal foarte neobișnuit a cerut iubita de mireasă: a legat în jurul degetului ei o ață, a legat un cerc și l-a coborât pe ață drept pe deget. Mie acest moment tare mi-a plăcut, de aceea l-am repetat.

Alina

Eu am spus DA, fără să mă gândesc vreo secundă. După aceasta s-a început perioada emoțională și cu mulți nervi de pregătire pentru nuntă. Așa cum eu sunt din Chișinău, dar Alexandru e din Glodeni, era hotărât să împărțim nunta în două părți. Pentru prima zi am avut livrată limuzina, fotograful – invitat, au fost găsite locuri frumoase pentru fotosesiune în capitală, dar a doua zi noi am sărbătorit nunta cu neamurile și prietenii în Glodeni. Nunta era mare, 200 de persoane invitate. Apoi am plecat în călătorie romantică în Turcia – deja în trei, cu primul nostru copilaș din burtică. (Zâmbește)

Fii

Alexandru

Numele fiului cel mare a fost ales de Alina. Ea, hotărâtă a spus că îl va chema Alex.

Alina

Când a apărut al doilea fiu, noi cu soțul am scris pe trei foițe trei nume băiețești, le-am îndoiat și le-am pus într-o pălărie. Fiul cel mare a scos numele, scris de mine – Marius. Așa și l-am numit pe cel mic. Apropo, Alexandru a recunoscut, că el puțin a trișat: el a scris pe toate foițele unul și același nume. Deși șansele lui erau mai mari, soarta a făcut altfel.

Alexandru

Dacă să vorbești despre caracter și chip, păi cel mare mai mult seamănă cu mine, dar cel mic cu mama. Noi deodată am hotărât, că la maxim o să oferim timp pentru educarea copiilor, de aceea mama se ocupă cu copiii și casa, iar tatăl lucrează.

Alina

Alex și Marius sunt copii foarte activi, ei cunosc lumea, încearcă să prietenească, discută, pun o mulțime de întrebări. Clar că eu mă străduiesc să explic totul. Consider, că în primul rând relațiile dintre părinți prezintă un model pentru copii. Grădinița, școala, prietenii, neapărat, la fel educă, însă primii șapte ani nu degeaba se numesc cei mai importanți, anume educația de acasă formează caracterul.

Alexandru

Alex și Marius sunt foarte prietenoși. Chiar dacă se pot contra, însă când este nevoie mereu se apără reciproc. Noi ne mândrim, copiii noștri cresc buni și inteligenți.

Alina

Șeful familiei este tata, după el e ultimul cuvânt și decizia finală. Dacă cu mama băieții încă pot să se alinte, cu tata așa ceva nu merge.

 

Familia fericită

Ca, copiii să crească într-o familie fericită, părinții trebuie să trăiască în pace și dragoste. În timp de 7 ani de cuplu, noi am sesizat cât este de important să ne ascultăm reciproc, să nu ne dezbatem, să mergem la întâmpinări. Fericirea constă în mărunțișuri.

 

Citește continuarea în revista AQUARELLE septembrie 2017



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.60777711868286