Octombrie 31, 2019
Halloween: Află legenda sărbătorii!
Boo... Ești pregătit pentru noaptea de Halloween? Au mai rămas câteva ore până când va începe totul!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Dovleci sculptați, copii costumați, ciudățenii, grozăvii, strășnicii... Da, este vorba de sărbătoarea de la sfârșitul lui octombrie - Halloweenu-ul. Dar, ce este, de fapt, sărbătoarea de Halloween? Halloween-ul este de origine celtică, se serbează pe data de 31 octombrie, și este precedată de sărbătoarea creștină "Ziua tuturor celor sfinți", pe data de 1 noiembrie.

 

 

Copiii umblă din casă-n casă colindând și cerșind dulciuri, străduindu-se, prin intermediul costumului, să-i sperie pe toți.

 

 

Cele mai importante dulciuri de la acest eveniment, sunt merele glazurate. Ele fac parte din obiceiul tradițional al Marei Britanii și Irlandei.

 

 

Dovleacul tradițional de Halloween poartă o denumire specială - “Jack-o'-lanterns”. El a apărut în America de Nord, pentru că-n Irlanda, în loc de dovleac se folosea Napul. Tradiţia americană de modelare a dovlecilor a apărut la sârșitul secolului al XIX-lea.

 

 

Unii critică această sărbătoare, alții însă se bucură, căci cu acest prilej pot să se îmbrace în costume fistichii, și să facă farse, speriindu-și prietenii. Apropo, primele costume de Halloween, produse în masă, au apărut în magazinele americane în anii '30?

 

 

Halloween-ul, fiind una din cele mai vechi sărbători din lume, acum este sărbătorită în foarte multe ţări de pe glob, precum Irlanda, Marea Britanie, SUA, dar și majoritatea țărilor europene. De Halloween se vând cele mai multe dulciuri şi este a doua sărbătoare după Crăciun ca volum al vânzărilor globale.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.2064251899719