Septembrie 06, 2021
Greșelile pe care le faci cu mașina și te costă scump
Unele greșeli pe care mulți șoferi le fac cu mașina îi obligă pe aceștia să ajungă la service și să plătească pentru reparații. Iată câteva dintre cele mai comune erori ce te pot face să cheltui banii pe intervenția unui mecanic, scrie impact.ro.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Mergi cu viteză peste gropi și limitatoare
Trecerea cu viteză peste gropi și limitatoare nu este neplăcută doar pentru călători, ci și pentru mașină. Americanii cheltuie aproximativ trei miliarde de dolari pe an ca să-și repare autovehiculele stricate în acest fel. Cel mai adesea, această greșeală afectează cauciucurile, toba de eșapament, suspensiile și chiar caroseria, pentru mașinile joase.

2. Conduci cu viteză când motorul este rece
În zilele de iarnă, este bine să lași motorul să se încălzească cât timp îți cureți geamurile și oglinzile de zăpadă sau gheață. Apoi, este recomandat să conduci încet, până când mașina ajunge la temperatura potrivită. Altfel, ar putea ajunge combustibil în pereții cilindrului și astfel se pierde repede lubrifiantul.

3. Conduci când motorul este supraîncălzit
Motorul se poate supraîncălzi la drumuri lungi sau în zile toride, deși acest lucru se poate întâmpla și din cauza unor probleme la pompa de apă sau la termostat. În acest fel, se pot deteriora garniturile.

Atunci când se supraîncălzește motorul este bine să fie închis aerul condiționat și să fie făcută o pauză de la condus. Mai bine îl lași să se răcească decât să riști să ai nevoie de o reparație costisitoare.

4. Conduci până când rămâi fără strop de benzină
Atunci când se aprinde becul pentru benzină este bine să alimentezi mașina. În cazul în care conduci până când automobilul se oprește ar putea să apară probleme. Mai exact, pompa ar putea avea de suferit. Aceasta depinde de carburant, iar atunci când rămâne fără benzină sau motorină se poate strica.

5. Ignori sunetele ciudate
Sunetele ciudate ale mașinii sunt felul în care automobilul tău îți transmite că ceva nu este bine, iar problema nu se va rezolva de la sine.
De exemplu, ciocănitul indică o problemă la motor, la fel ca scrâșnetul de sub capotă ce pot indica însă și alte lucruri. De obicei, problemele de transmisie pot fi detectate prin sunete ce apar la schimbarea vitezelor. Oricare ar fi zgomotele, ar fi bine să apelezi la un mecanic.

6. Bagi în marșarier în timp ce mergi înainte
Marșarierul ar trebui să fie băgat exclusiv atunci când mașina se află pe loc, nu în timpul mersului. Altfel, ar putea să apară probleme la transmisie.
Totuși, având în vedere că de obicei această greșeală este făcută la viteză mică, atunci când șoferii intenționează să parcheze, se întâmplă rar să apară probleme serioase.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.92132163047791