Septembrie 27, 2019
Google sărbătoreşte astăzi, 21 de ani de la înfiinţare!
Fondat în 1998, de absolvenţii Universităţii Stanford Larry Page şi Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie activă pe toate marile pieţe globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În 1995, Larry Page şi Sergey Brin se întâlnesc la Stanford, cei doi se contraziceau în aproape toate privinţele. Un an mai târziu, Larry şi Sergey, care acum sunt licenţiaţi în informatică la Stanford, încep să colaboreze la dezvoltarea unui motor de căutare numit BackRub.

În 1997, cei doi decid că motorul de căutare BackRub are nevoie de un nou nume. După o perioadă de gândire, aleg numele Google - un joc de cuvinte pornind de la "googol", un termen matematic pentru numărul reprezentat de cifra 1 urmată de 100 de zerouri.

 

 

În octombrie 2006, Google a anunţat achiziţionarea site-ului de partajare video YouTube, într-o tranzacţie care s-a ridicat la 1,65 de miliarde de dolari. În ianuarie 2012, Google a devenit prima companie importantă de servicii de internet. Între actualele filiale ale Google se află Google Maps, YouTube, browserul şi sistemul de operare Chrome şi Android. Google este un jucător major şi în domeniul inteligenţei artificiale, unde îi are ca rivali pe Amazon, Apple şi Microsoft. În acest an compania Google a raportat un profit de peste 3 miliarde de dolari.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.89511728286743