Iunie 16, 2020
Gala premiilor Oscar 2021 se amână din cauza pandemiei
Ceremonia de decernare a premiilor Oscar pentru cele mai bune pelicule din 2021 se amână oficial. Decizia a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pentru prima oară în ultimii 40 de ani, ceremonia de decernare a Premiilor Oscar va fi amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Cea de-a 93-a gală a premiilor Oscar va avea loc în aprilie 2021.

Academia Americană de Film a anunțat oficial că cea de-a 93-a gală a premiilor Oscar nu va mai avea loc în data de 28 februarie, așa cum fusese planificat, ci pe data 25 aprilie 2021, cu 8 săptămâni mai târziu.

Pe lângă anunțarea amânării ceremoniei, Academia Americană de Film a precizat și că va extinde perioada de eligibilitate a filmelor. În mod normal, ea corespundea anului calendaristic, însă, pentru 2021, noua perioadă va dura până în data de 28 februarie, data la care fusese inițial programată gala.

„Timp de peste un secol, filmele au jucat un rol important în a ne inspira, alina și distra în cele mai negre perioade. Așa au făcut și în acest an. Speranța noastră, după ce am extins perioada de eligibilitate și am amânat data galei, este de a asigura flexibilitate creatorilor de film pentru ca ei să își poate termina și lansa filmele fără a fi penalizați pentru ceva ce nu poate fi controlat de nimeni”, au anunțat David Rubin, președintele Academiei, și Dawn Hudson, directorul executiv al acestuia, într-un comunicat comun.

Conform noului calendar, nominalizările pentru premiile Oscar vor fi anunțate la 15 martie.

Gala de decernare a Premiilor Oscar nu este singurul eveniment care are de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. Ediția cu numărul 74 a Tony Awards, care era programată a avea loc pe 7 iunie, a fost anulată, Emmy Awards sunt încă programate a avea loc pe 20 septemebrie, iar decernarea Premiilor Globul de Aur nu a fost încă stabilită.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.87363266944885