Septembrie 14, 2022
Gala premiilor Emmy: Care sunt cele două seriale ce câștigă clasamentul? Cine e cel mai bun actor
Serialul „Succession”, produs de HBO, a fost desemnat cel mai bun serial dramă la cea de-a 74-a ediţie a galei Premiilor Emmy care a avut loc la Microsoft Theatre din Los Angeles, potrivit Reuters. De asemenea, „Ted Lasso” a fost ales cel mai bun serial comedie pentru a doua oară.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

HBO/HBO Max a câştigat 38 de premii Emmy în total, dublându-şi cele 19 victorii din 2021. Netflix s-a clasat pe locul doi, cu 26. „The White Lotus” (10 trofee), „Euphoria” şi „Squid Game” au primit câte şase statuete. 

Deja distinsă cu marele trofeu în 2020, „Succession”, o cronică întunecată şi curajoasă a unei familii puternice care se sfâşie pentru a prelua controlul unui imperiu mediatic (sinistru de asemănător cu cel al miliardarului Rupert Murdoch), a mai obţinut alte trei premii în acest an, în special pentru scenariu şi pentru cel mai bun actor în rol secundar, acordat lui Matthew Macfadyen. 

Producţia americană a trebuit să împartă lumina reflectoarelor cu fenomenul sud-coreean „Squid Game”, o acuzaţie întunecată şi violentă a exceselor capitalismului, în care nişte nemernici se ucid între ei în cadrul unor jocuri crude pentru copii, în speranţa de a câştiga milioane de dolari. 

Trofeul Emmy pentru cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie sau film de televiziune acordat lui Michael Keaton pentru „Dopesick” (Hulu) şi Murray Bartlett premiat pentru rol secundar la aceeaşi categorie pentru rolul din „The White Lotus” (HBO) reprezintă primul Emmy pentru ambii actori.

Matthew Macfadyen a primit premiul pentru rolul său secundar Tom Wambsgans în drama de succes HBO „Succession”, pentru care a fost nominalizat anterior în 2020, dar nu a câştigat. Apoi, Julia Garner a luat premiul pentru rolul secundar din ultimul sezon al „Ozark” de la Netflix, în care a interpretat-o ​​pe Ruth Langmore, fiind al treilea premiu Emmy pentru acest rol. 

Starul din „Squid Game”, Lee Jung-jae, a făcut istorie la Emmy, fiind primul actor de limbă străină care a câştigat la categoria actor în rol principal într-un serial dramă, el fiind şi primul nominalizat vreodată. Emisiunea-concurs „Lizzos Watch Out for the Big Grrrls” de la Amazon Prime Video a câştigat categoria, învingând „RuPauls Drag Race”, care are patru trofee consecutiv.

Sursa - libertatea.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.77934622764587