Martie 09, 2022
Femeile din armata ucraineană, filmuleț publicat de 8 martie. Curajul lor este de admirat
Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a publicat pe contul de Twitter un mesaj de Ziua Internațională a Femeii. Un filmuleț cu femeile din armata ucraineană arată din nou cât de curajoase sunt acestea și cu câtă determinare luptă pentru țara lor.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Potrivit postării de pe Twitter, mai mult de 15% dintre militarii ucraineni sunt femei, potrivit celui mai recent sondaj. În timp ce în lumea întreagă se sărbătorește azi Ziua Internațională a Femeii, o mână de femei puternice se află în fruntea luptei Ucrainei împotriva invaziei rusești asupra țării lor, scrie indianexpress.com.

Un filmuleț cu femeile din armata ucraineană a fost publicat pe Twitter

Într-un videoclip care a apărut online, femei din armata ucraineană, îmbrăcate în uniformă militară sunt văzute ținând puști asupra lor. Una dintre ele vorbește despre lupta împotriva inamicului. Potrivit traducerii oferite în videoclip, femeia spune: „Suntem femei din Ucraina. Ne-am binecuvântat bărbații să ne protejeze pământul. Ne-am dus deja copiii în siguranță. Fondul genetic al națiunii noastre este protejat în mod fiabil. Ne alăturăm bărbaților și armatei ucrainene. Vom distruge inamicul pe fiecare centimetru de pământ ucrainean din fiecare oraș, fiecare sat, pădure și câmp. Pentru fiecare copil, femeie, bătrân, casă ruinată, stradă, chiar hambar, te vom împușca ca pe niște câini turbați. Glorie Ucrainei! Moarte dușmanilor!”.

VEZI VIDEO AICI

Deputatul ucrainean Kira Rudit a ridicat încercat și ea să ridice moralul femeilor din țara sfâșiată de război.

„La Kiev a trecut deja de miezul nopții și este oficial Ziua Internațională a Femeii. De obicei, în zilele noastre, copiii dau mamelor lor felicitări, flori pentru a le spune cât de speciale sunt. Anul acesta, acestor copii le-a fost furată această sărbătoare. Ei fie sunt în tabere de refugiați, fie sunt foarte departe de noi. Anul acesta, femeile ucrainene nu țin doar flori, ci și arme pentru a proteja țara împreună cu bărbații lor de invazia lui Putin. Vreau să felicit toate femeile ucrainene pentru că s-au ridicat și au luptat. Sunt incredibile”.

Organizația Națiunilor Unite e alături de Ucraina

Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor și-a arătat și ea solidaritatea pentru femeile din Ucraina: „Astăzi și în fiecare zi, să ne amintim că indiferent de criză, de conflict, toate femeile și fetele trebuie să trăiască libere și egale”, se arată pe contul de Twitter al ONU.

Sursa: catine.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.61386752128601