Iunie 29, 2020
De ce ni se crapă călcâiele. Cum sa evităm principalele cauze care duc la această problemă
Pielea de pe talpă și călcâie se usucă ușor pentru că nu prezintă nicio glandă care să secrete uleiuri ce facilitează hidratarea. În aceste condiții, crapă cu ușurință. Potrivit medicilor, călcâiele crapă mai ales pe timpul verii, deoarece picioarele sunt mai expuse condițiilor externe.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cele mai frecvente cauze care duc la crăparea călcâielor

Lipsa hidratării și deficiențele de vitamine, minerale și zinc pot afecta sănătatea călcâielor. Nici statul in picioare nu este benefic persoanelor care au deja probleme cu apariția calosurilor.

Pielea groasă, uscată, descuamată își pierde elasticitatea odata cu înaintarea în vârstă, deci și stadiul vieții influențează frumusețea și sănătatea picioarelor mai mult decât am crede.

În plus, tulburările dermatologice precum micoza, psoriazisul sau eczemele pot determina apariția uscăciunii. Iar ele nu sunt singurele afecțiuni problematice! Bolile tiroidiene, diabetul și supraponderabilitatea au capacitatea de a crește presiunea asupra pernuțelor de grăsime de la nivelul călcâielor.

Nu în ultimul rând circumstanțele sau condițiile neigienice pot afecta această zona a corpului. Interesant este că, în ciuda a ceea ce putem crede, petrecerea unui timp îndelungat în zone cu umiditate ridicată, precum baia, poate cauza uscarea și crăparea călcâielor, nu hidratarea lor.

Cum îngrijim călcâiele crăpate

Folosirea cremelor speciale

O cremă hidratantă obișnuită nu va face față problemelor de la nivelul picioarelor. Medicul podolog Jacqueline Sutera recomandă utilizarea cremelor special concepute pentru pielea mai dură: "Acestea au acizi blânzi, dar eficienți, care ajută la descompunerea ușoară a calosului.", spune ea.

Identificarea ingredientelor-cheie

Produsele folosite zilnic pe picioare trebuie să conțină uree, acid lactic sau acid salicilic pentru a da rezultate.

Exfolierea

Acizii lactici și glicolici sunt foarte buni pentru a exfolia profund picioarele. Medicul recomanda însă testarea oricarui produs pe o porțiune mică de piele înainte de a ne supune unui tratament complet.

Îndepărtarea pielii dure și uscate

Procesul de netezire poate include o perie abrazivă. Aceasta trebuie folosită de una până la două ori pe săptămână în primele etape ale tratării fisurilor. "E important să mergeți într-o singură direcție și nu înainte și înapoi, pentru că mișcarea aceasta poate rupe mai multe piele decât e necesar."

Înlocuirea fercventă a periilor abrazive

Instrumentele folosite pe picioare trebuie să fie individuale și să fie curațate și uscate complet după fiecare folosire. Medicul recomanda cumpărarea unora noi după doua-trei luni. Un alt sfat de igiena: "Dacă mergeți la salon să vă faceți pedichiura, luati-vă în geantă propriile unelte."

Hidratarea nocturnă

Specialistii spun că persoanele cu călcâie crăpate trebuie să aplice o crema hidratantă pentru picioare înainte de culcare și să-și înfășoare zonele problematice cu șosete de silicon sau plastic. Astfel, substantele benefice vor avea timp să actioneze peste noapte.

Îngrijirea de după duș

"Recomand, după duș, o cremă care blochează umezeala pe care pielea o absoarbe în timpul spălării". Doctorul Emily Splichal subliniază că îngrijirea călcâielor uscate e un maraton, nu un sprint, și că hidratarea trebuie să fie zilnică pentru ca tratamentele să dea rezultate.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 2.0004539489746