Martie 02, 2022
De ce ar trebui să bei cafea în fiecare zi. Top 5 cele mai importante beneficii
Cafeaua este, fără doar și poate, una dintre cele mai îndrăgite băuturi. Pe lângă gustul inconfundabil, aceasta este cunoscută pentru puterea de a-ți conferi un boost de energie și, în plus, unii dintre oameni chiar depind de această ceașcă de cafea pentru a-și începe ziua cu ”dreptul”.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pe lângă faptul că oferă un boost de energie, însă, cafeaua este asociată cu reducerea riscului de apariție a unor probleme de sănătate.

Care sunt beneficiile cafelei, află mai jos:

Îți conferă un boost de energie

Grație aportului de cofeină, care acționează ca un stimulent pentru sistemul nervos central, cafeaua este cunoscută pentru capacitatea de a combate oboseala și de a oferi un boost de energie. Acest lucru se datorează, însă, faptului că această cofeină ajută la blocarea receptorilor unui neurotransmițător cunoscut sub numele de adenozină, ceea ce duce la creșterea nivelului de neurotransmițători din creier, reglând astfel nivelul de energie, conform Healthline.

Reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2

Unele studii de specialitate au arătat că un consum regulat de cafea poate fi asociat cu reducerea riscului de apariție a diabetului de tip doi. De asemenea, o analiză a 30 de studii a arătat că fiecare ceașcă de cafea consumată de o persoană pe zi poate duce la scăderea cu până la 6 la sută a riscului de a dezvolta diabet de tip 2.

Ajută la menținerea sănătății creierului

Alte studii de specialitate au arătat, de asemenea, că un consum constant de cafea poate reduce riscul de apariție a bolilor neurodegenerative, printre care boala Alzheimer și parkinson. De asemenea, unele cercetări au pus pe seama consumului de cafea reducerea riscului de apariție a demenței, precum și a declinului cognitiv.

Ține sub control kilogramele

Potrivit unor cercetări, cafeaua ar ajuta la pierderea în greutate, întrucât ajută la accelerarea metabolismului și, în plus, reduce pofta de mâncare. Este, însă, indicat să consumi cafea neîndulcită.

Reduce riscul de a dezvolta depresie

Unele studii au asociat consumul constant de cafea cu reducerea riscului de depresie. Potrivit unei analize ce are la bază șapte studii, fiecare ceașcă de cafea consumată pe zi poate reduce cu până la 8 la sută riscul de a dezvolta depresie. Un alt studiu a arătat, de asemenea, că un consum de patru cești de cafea pe zi poate reduce semnificativ riscul de a te confrunta cu depresie.

Așadar, o ceașcă de cafea pe zi ar trebui să fie nelipsită din dieta ta. Această băutură conține numeroși nutrienți, printre care vitamine (B1, B2, B3, B5) minerale și antioxidanți, ce sunt esențiali pentru menținerea organismului sănătos.

Sursa: peroz.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.2545416355133