Aprilie 10, 2018
Cum să scapi de punctele negre
Punctele negre sunt o problemă pentru aproape orice persoană și este destul de dificil să scapi de ele.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Chiar dacă ești norocoasă și nu ai probleme cu acneea, sigur te-ai confruntat măcar odată cu o problemă la fel de enervantă, punctele negre. Ele îți strică aspectul tenului tău și par să nu mai dispară niciodată.


Ce sunt punctele negre?


Punctele negre cunoscute și sub numele de comedoane deschise, sunt foliculi cu o deschidere mai mare decât în mod normal, care se umplă cu impurități așa ca celulele moarte ale pielii, uleiuri și bacterii.

 


Cauza care duce la apariția punctelor negre este nivelul ridicat de insulină. Practic, un regim alimentar nepotrivit sau stresul, care inflamează celulele și poate duce la apariția acestor imperfecțiuni. Totodată, nu trebuie să uităm de hormoni, care pot provoca o creștere în producția de sebum.


Cum poți să previi apariția punctelor negre?


Deși nu există studii certe care să ateste prevenirea punctelor negre, este indicat să cureți foarte bine pielea și să o exfoliezi regulat. Poți folosi și perii pentru a ajuta produsele de curățare să patrundă mai bine în piele și evită produsele care conțin uleiuri.


Cum scapi de punctele negre?


Pune într-un vas cu apă fierbinte o lingură de flori de muşeţel şi cu capul acoperit cu un prosop stai deasupra vasului cât de mult poţi. După ce s-a înmuiat pielea şi porii s-au deschis, masează cu un tifon curat zonele cu probleme, fără să presezi prea tare pielea ca să nu apară răni. La final, clăteşte faţa cu apă rece pentru a închide porii şi aplică pe ten o loţiune astringentă, calmantă şi dezinfectantă. Desigur, pentru un efect de lungă durată, cel mai bine ar fi să mergi la un specialist pentru o astfel de procedură.

 


Ce ingrediente ar trebui să conțină produsele de îngrijire?


Cel mai bine este să folosești produse care reduc producerea sebumului, de exemplu serumuri și geluri de curațare cu acid glicolic, lactic și salicilic. Dacă preferi extractele naturale, le poți folosi pe cele de afine și zmeură, deoarece sunt pline de antioxidanți, care ajută la prevenirea și tratarea punctelor negre prin evitarea oxidării uleiurilor naturale ale pielii.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.70665884017944