Aprilie 13, 2022
Cum să scapi de grăsimea de pe abdomen – 5 reguli de bază
Cum să scapi de grăsimea de pe abdomen? Întrebarea pe care și-o pun cele mai multe persoane care își doresc să slăbească.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Chiar dacă ți-ai impus o anumită dietă și faci des sport, să scapi de grăsimea de pe abdomen nu este chiar atât de ușor. Trebuie să îți faci dinainte un plan bine pus la punct pentru a te asigura că eforturile tale vor avea succes.

Iată cele 5 reguli de bază care te vor ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Nu este vorba numai despre aspectul fizic

Știm, un abdomen cu grăsime nu este cel mai estetic lucru la care te poți gândi, însă nu acesta este motivul care ar trebui să îți dea de gândit. Cercetătorii americani au făcut mai multe studii ale căror rezultate sunt îngrijorătoare. Persoanele care au depozite de grăsime în jurul taliei au un risc mult mai ridicat de a suferi de boli de inimă și de diabet de tipul 2. Aceste depozite de grăsimi se acumulează și în jurul organelor vitale și din acest motiv pot duce la grave probleme de sănătate.

Ce poți face: Măsoară-ți zilnic circumferința taliei și fă exerciții fizice menite a te scăpa de aceste depozite de grăsime. Și masajul ajută!

Genetica are un rol important

Dacă citești acest articol, atunci te confrunți cu această problemă și o vei regăsi și la persoane apropiate din familia ta. Un studiu din 2013 a relevat faptul că există 5 gene diferite care au un rol important în determinarea cantității de grăsime pe care o acumulezi în jurul taliei.

Nu te descuraja! Nu uita că genetica doar influențează posibilitatea ca tu să moștenești această problemă. Stilul tău de viață este cel care stabilește până la urmă felul în care arată corpul tău.

Este important să îți păstrezi simțul realității. Există posibilitatea ca o dietă corespunzătoare, exercițiile localizate și controlul stresului să nu te ajute să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Mai multă masă musculară

Ca să scapi de grăsimea de pe abdomen trebuie să obții mai multă masă muscularăMasa musculară ajută la îmbunătățirea ratei metabolice și împiedică acumularea depozitelor de grăsime. Poate nu știai, dar potrivit cercetătorilor de la Harvard, exercițiile de forță ajută mai mult la combaterea depozitelor de grăsime decât exercițiile tip cardio. De asemenea, de ajutor poate fi și o dietă bogată în proteine. Vorbim de aproximativ 25-30 de grame de proteine la fiecare masă (aproximativ jumătate de piept de pui).

Calitatea caloriilor contează foarte mult

Orice consumăm conține calorii. Însă este foarte important și să luăm în considerare calitatea acestora. Multe alimente și mâncăruri procesate nu conțin fibre, ci chimicale care îți pot deregla nivelul hormonal și nu fac altceva decât să ducă la acumularea kilogramelor în plus. Alimente precum fructe, legume, cereale și produse bio din carne vor oferi corpului tău vitamine, minerale și antioxidanți atât de necesari în lupta contra kilogramelor în plus.

Încearcă să menții un nivel scăzut al stresului

Nu îți spunem un lucru nou, nu? Un nivel ridicat al stresului îți poate da peste cap întregul organism. Stresul te va împiedica să mergi la sală, să dormi acele 8 ore necesare în fiecare noapte, să mănânci sănătos. Îți mai spunem doar că cercetătorii de la Universitatea Wake Forest au dezvăluit că, dacă dormi doar 5 ore pe noapte sau mai puțin, șansele de a acumula kilograme cresc, în special în zona abdomenului.

Sursa: elle.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 4.4451086521149